Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΠΑΝΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ (ΠΑΣΥ)
Ο αγώνας των αγροτών θα είναι μακροχρόνιος

Η ΠΑΣΥ χαιρετίζει τους αγρότες που μετείχαν στην πανελλαδική κινητοποίηση, υπογραμμίζοντας πως η όξυνση των προβλημάτων για τη μικρομεσαία αγροτιά θα ανοίξει σύντομα νέο κύκλο κινητοποιήσεων

Αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες της χώρας, που με τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική κινητοποίηση, συγκρούστηκαν με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, απευθύνει με χτεσινή ανακοίνωσή της η ΠΑΣΥ, υπογραμμίζοντας πως με την ολοκλήρωση δεν τελείωσε ο αγώνας. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης της ΠΑΣΥ, είναι το ακόλουθο:

«Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση, (ΠΑΣΥ), χαιρετίζει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες όλης της χώρας, που συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση, συγκρουόμενοι με την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ. Η μάχη αυτή, που ολοκληρώθηκε σε κάποιες περιοχές και σε άλλες συνεχίζεται, εντάσσεται στο σκληρό και μακρόχρονο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, που ξεκληρίζει τους μικρονυκοκυραίους της υπαίθρου και συγκεντρώνει τη γη σε λίγους μεγαλοαγρότες κι επιχειρηματίες.

Η κινητοποίηση της ΠΑΣΥ αναδεικνύει:

  • Το συνολικό αγροτικό πρόβλημα της χώρας, την αιτία του και τη διέξοδο.
  • Τις διεκδικήσεις για συγκεκριμένες κι ουσιαστικές λύσεις των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν όλα τα αγροτικά προβλήματα, σε όλες τις περιοχές της χώρας.
  • Τις τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που διαχειρίζονται την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ κι όσων στηρίζουν αυτή την πολιτική.
  • Το στόχο και την προοπτική των αγροτικών αγώνων, που είναι η ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής και η αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών δύναμης, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εφαρμογής μιας άλλης, φιλοαγροτικής πολιτικής.
  • Την πρόταση του συνεπούς αγροτικού κινήματος για τον παραγωγικό συνεταιρισμό, ο οποίος, με τη συνδρομή ενός δημόσιου λαϊκού τομέα της οικονομίας, μπορεί να διασφαλίσει απασχόληση και καλό εισόδημα για τους μικρομεσαίους αγρότες και φτηνά και υγιεινά προϊόντα για τον ελληνικό λαό.

Οι αγωνιζόμενοι αγρότες βρήκαν μπροστά τους κι αυτή τη φορά, την κυβερνητική αδιαλλαξία κι επιθετικότητα. Η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας στον "ντορό" των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ:

  • Εμφανίστηκε αταλάντευτη στην εφαρμογή των καταστροφικών κανονισμών της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ) και των συμφωνιών του Παγκόσμιου οργανισμού Εμπορίου, (ΠΟΕ), απαιτώντας από τους αγωνιζόμενους αγρότες να συμμορφωθούν, να πειθαρχήσουν και να υποταχθούν.
  • Αρνήθηκε να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού κόσμου, χαρακτηρίζοντάς τα "ασύμβατα" με την κοινοτική "νομιμότητα". Δεν αποδέχτηκε καν επιμέρους κι "ακίνδυνα" αιτήματα, που πρόβαλαν φιλοκυβερνητικοί αγροτοσυνεταιριστές, θέλοντας να στείλει μήνυμα σε όλους τους αγρότες, αλλά και στους άλλους εργαζόμενους, ότι θα παραμείνει ανυποχώρητη στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική.
  • Εξαπόλυσε συκοφαντική επίθεση σε βάρος του αγροτικού κόσμου, χαρακτηρίζοντας τους αγρότες "κλέφτες κι απατεώνες", σε μια προσπάθεια να τους απομονώσει από τα άλλα, σύμμαχα λαϊκά στρώματα και να στρέψει εναντίον τους την "κοινή γνώμη".
  • Συνέχισε την τακτική ποινικοποίησης των αγροτικών αγώνων, στέλνοντας αστυνομικούς να απειλούν με διώξεις αγρότες και λειτουργώντας τα διαβόητα "αγροτοδικεία".

Οι μικρομεσαίοι αγρότες - κι ιδιαίτερα όσοι βοήθησαν, και με την ψήφο τους, τη ΝΔ να αναρριχηθεί στην κυβέρνηση, προσδοκώντας μια διαφορετική πολιτική και άλλη αντιμετώπιση - πρέπει να βγάλουν τα κατάλληλα πολιτικά συμπεράσματα κι αναλόγως να πράξουν από δω και πέρα. Το προφανές συμπέρασμα είναι ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ κινούνται στην ίδια πολιτική κατεύθυνση ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς και χρησιμοποιούν τις ίδιες μεθόδους εναντίον του αγροτικού κινήματος. Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων ότι με κυβερνήσεις του δικομματισμού κι όσο συνεχίζεται η ίδια πολιτική, δεν πρόκειται να δουν καλύτερες μέρες οι φτωχοί μικρομεσαίοι αγρότες.

Με την ολοκλήρωση αυτού του κύκλου των κινητοποιήσεων ανοίγει, αμέσως, νέος κύκλος, καθώς τα αγροτικά προβλήματα παραμένουν και οξύνονται κι ο αγώνας θα συνεχιστεί.

Η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση θα εντείνει την προσπάθεια για το συντονισμό της πάλης όλων των μικρομεσαίων αγροτών, στη βάση του διεκδικητικού πλαισίου και της προοπτικής του αγώνα, όπως έχουν τεθεί, καθώς και την προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός αγροτικού κινήματος μαζικού και ισχυρού, ικανού να "φέρει τα πάνω κάτω", διασφαλίζοντας μέλλον για τη μικρομεσαία αγροτιά της Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ