Πέμπτη 3 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
Αποφασισμένοι και στη Στερεά

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στην αντιαγροτική πολιτική είναι οι ελαιοπαραγωγοί και κτηνοτρόφοι της Φωκίδας, που πλήττονται άγρια απ' αυτή την πολιτική που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις, υλοποιώντας αποφάσεις της ΕΕ και του ΠΟΕ που οδηγούν στο ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς.

Το συμπέρασμα αυτό έγινε και απόφαση της προχτεσινής συγκέντρωσης στο Εργατικό Κέντρο Αμφισσας, μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Φωκίδας, που έγινε στο πλαίσιο των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Οι ελαιοπαραγωγοί της Φωκίδας έχουν περιέλθει σε άσχημη οικονομική κατάσταση, αφού για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, λόγω της ακαρπίας του ελαιώνα και της περσινής παγοπληξίας, θα στερηθούν εισοδήματος, ενώ δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις και παραμένει σε εκκρεμότητα η καταβολή του 20% της επιδότησης ελαιολάδου και ελιάς της προπέρσινης περιόδου 2002 - 2003 για μεγάλο αριθμό ελαιοπαραγωγών. Αν προστεθούν και τα προβλήματα των κτηνοτρόφων που έχουν σχέση με τη διάθεση των κτηνοτροφικών προϊόντων και τις τιμές αυτών ή την παντελή έλλειψη στήριξης, τότε η κατάσταση γίνεται απελπιστική. Η συγκέντρωση των αγροτών υιοθέτησε ομόφωνο ψήφισμα με τα αγωνιστικά αιτήματα των αγροτών.

Εν τω μεταξύ, μέσα στη βδομάδα θα συνεδριάσει η Συντονιστική Επιτροπή, για να αποφασίσει τις μορφές του αγώνα που θα ακολουθήσει. Επίσης, σήμερα το απόγευμα συνεδριάζει η Επιτροπή Αγώνα Αγροτών Βοιωτίας, για να εκτιμήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται και να αποφασίσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ