Κυριακή 6 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλιμάκωση της αλληλεγγύης στον Ταϊλάν

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης που έχουν συγκροτήσει φορείς και οργανώσεις για την απελευθέρωση και τη μη έκδοσή του στη Γερμανία, καλεί σε νέα συγκέντρωση και πορεία, την ερχόμενη Πέμπτη, 10 Φλεβάρη, στις 7μμ, στα Προπύλαια.

Ο Κούρδος αγωνιστής εξακολουθεί να κρατείται στις φυλακές Κομοτηνής από τον Απρίλη του 2004, αφού συνελήφθη γιατί βοήθησε συμπατριώτες του πρώην πολιτικούς κρατούμενους στα λευκά κελιά της Τουρκίας να μπουν στην Ελλάδα, για να ζητήσουν άσυλο. Σε αίτημα έκδοσης του Ταϊλάν που κατέθεσε η γερμανική Δικαιοσύνη, ο Αρειος Πάγος έκανε δεκτό το τρίτο σκέλος του. Η οριστική έκβαση της υπόθεσης εξαρτάται από τον υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος ωστόσο δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα.

Σε σχετική της ανακοίνωση, η Επιτροπή Αλληλεγγύης σημειώνει ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης «αδιαφορεί για το πάνδημο αίτημα της άμεσης απελευθέρωσης του Ταϊλάν. Κωλυσιεργεί και παρατείνει τη σκανδαλώδη κράτηση και ομηρία ενός αγωνιστή του λαϊκού κινήματος».

Η υπόθεση του Ταϊλάν αποτελεί δείγμα του γενικότερου κύματος διώξεων ενάντια σε αγωνιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας, όπως ακριβώς ορίζουν οι τρομονόμοι που κατά καιρούς προωθεί η ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ