Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΣΑΚ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Περιοδείες στους χώρους δουλιάς

Περιοδείες στους χώρους δουλιάς ξεκινάνε από σήμερα οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις στις τράπεζες, η ΕΣΑΚ Τραπεζών. Στόχος τους, η ενημέρωση των εργαζομένων για τα αντιασφαλιστικά σχέδια τραπεζιτών και κυβέρνησης της ΝΔ, που με τη στήριξη της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΟΤΟΕ - ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΑΣΚΕ και «Αυτόνομο Δίκτυο» - επιδιώκουν το χτύπημα των ασφαλιστικών δικαιωμάτων και την προώθηση των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις καλούν τους εργαζόμενους να βάλουν στο περιθώριο τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ. Να συγκροτήσουν Επιτροπές Αγώνα σε κάθε χώρο δουλιάς και να απαιτήσουν να σταματήσει τώρα κάθε «κοινωνικός διάλογος» για το χτύπημα των δικαιωμάτων τους, αλλά και να διεκδικήσουν δημόσιο σύστημα Κοινωνικής Ασφάλισης, με βάση τις σύγχρονες πραγματικές ανάγκες τους. Σήμερα, περιοδείες θα γίνουν στο κεντρικό κατάστημα της Αγροτικής και στη Μηχανογράφηση της Εθνικής. Οι περιοδείες συνεχίζονται αύριο, Πέμπτη, στη Μηχανογράφηση της Εμπορικής και την Παρασκευή στα κεντρικά καταστήματα των τραπεζών στον Πειραιά.

Στο μεταξύ, τραπεζίτες, κυβέρνηση και η συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΟΤΟΕ προχώρησαν στη συγκρότηση της Επιτροπής Διαλόγου, με στόχο την προώθηση μιας «ενιαίας λύσης» για το Ασφαλιστικό. Η Επιτροπή, που δημιουργήθηκε ύστερα από πρόταση της ίδιας της πλειοψηφίας στην ΟΤΟΕ, θα συνεδριάσει για πρώτη φορά σήμερα στο υπουργείο Οικονομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ