Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΙΝΤΡΑΚΟΜ»
Δε νομιμοποιούμε τους εργατοπατέρες

Να συγκροτήσουν τη δική τους Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους η παράταξη

Κάλεσμα προς όλους τους εργαζόμενους της «Ιντρακόμ» να συμμετέχουν στη δημιουργία Εργοστασιακής Επιτροπής Αγώνα, που θα αναλάβει να ενημερώνει, να πρωτοστατεί στους αγώνες και να εκπροσωπεί τα συμφέροντά τους, απευθύνουν με ανακοίνωσή τους οι ταξικές δυνάμεις της Αγωνιστικής Ενότητας. Το Κάλεσμα της παράταξης έρχεται μετά τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της διοίκησης του σωματείου, η οποία λειτουργώντας σαν το «έτερο ήμισυ» της εργοδοσίας ανέστειλε την απεργία που είχε αποφασιστεί για χτες Τρίτη και στήνει «διάλογο», για να ξεπουλήσει τα δικαιώματα των εργαζομένων. Γι' αυτό, η παράταξη προειδοποιεί τους εργαζόμενους, ότι «τις επόμενες μέρες θα υπάρξει καινούριο κύμα πιέσεων και υποσχέσεων με σκοπό να διασπαστούν οι εργαζόμενοι».

«Ολες αυτές τις μέρες, καταγγέλλει η Αγωνιστική Ενότητα, φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτή η πλειοψηφία στη διοίκηση είναι επικίνδυνη, δεν έχει καμιά νομιμοποίηση από τους εργαζόμενους και δε μας εκπροσωπεί. Δεν τους εμπιστευόμαστε και στο μέλλον, για να διαχειρίζονται εν λευκώ τα δικαιώματά μας. Η πλειοψηφία της διοίκησης δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση από τους εργαζόμενους, για να συμμετέχει στο «διάλογο» για «τη μείωση του κόστους και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας». Ο διάλογος αυτός σημαίνει αφαίρεση δικαιωμάτων, κάτι που καταρρίφτηκε από τους εργαζόμενους αποφασιστικά.

«Ο χαρακτηρισμός "εργοδοτικοί" που μέχρι τώρα τους προσάπταμε αποδείχτηκε πως είναι "χλιαρός", για να τους περιγράψει», σημειώνει η Αγωνιστική Ενότητα και αναφερόμενη στην πλειοψηφία του σωματείου καταγγέλλει ότι προχώρησαν σε ξεπούλημα της απόφασης της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων για απεργιακή κινητοποίηση, γράφοντας νέες «λαμπρές» σελίδες εργατοπατερισμού.

Οι εργαζόμενοι, όμως, μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις και τη δημοκρατική ψηφοφορία είπανε προς τη Διοίκηση ότι «Οι εργαζόμενοι δεν είμαστε περιττό "κόστος". Είμαστε αυτοί που παράγουν τον πλούτο που έχει αποδώσει στους μετόχους της Ιντρακόμ τα παχυλά τους κέρδη, τριπλάσια κατά μέσον όρο την τελευταία δεκαετία από τα κέρδη του μέσου όρου της υπόλοιπης βιομηχανίας. Στην "Ιντρακόμ" υπάρχει ένα υψηλού επιπέδου ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό, που αμείβεται σχετικά χαμηλά και εργάζεται γενικά περισσότερες ώρες απ' ό,τι θα έπρεπε. Γι' αυτό δεν επιτρέπουμε να γίνεται ούτε κουβέντα για περιορισμό των δικαιωμάτων μας».

Καταλήγοντας η Αγωνιστική Ενότητα, επισημαίνει προς τους εργαζόμενους ότι η μόνη βάση για συζήτηση με την εργοδοσία είναι το πλαίσιο των διεκδικήσεών που έχει καταθέσει. Διεκδικήσεις που είναι ώριμες, στοιχειώδεις για να μπορούν να εργάζονται και να ζουν με αξιοπρέπεια και συγκεκριμένα: 35ωρο, 5ήμερο και 7ωρο, 1.200 ευρώ κατώτερο μισθό, αύξηση μισθού κατά 10% για όσους έχουν μισθό μεγαλύτερο από 1.200 ευρώ, πληρωμή υπερωριών και μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και έργου σε αορίστου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κάλεσμα έντασης του αγώνα (2011-02-12 00:00:00.0)
Πιέζει για 20λεπτη επέκταση του ωραρίου (2006-09-28 00:00:00.0)
Πρωτοχρονιά στο δρόμο για άλλους δυο εργάτες (2005-12-28 00:00:00.0)
Μάστορες της συναίνεσης... (2005-06-09 00:00:00.0)
Εκβιασμοί και μεθοδεύσεις κατά των εργαζομένων (2005-01-18 00:00:00.0)
Υπόθεση των εργαζομένων η αντίσταση στις απολύσεις (2002-07-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ