Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΕΣΚ - ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ
Ολοι στην αυριανή απεργία!

Καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν τη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, κόντρα στην ποινικοποίηση των αγώνων

Αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους σιδηροδρομικούς απευθύνει η παράταξη της ΔΕΣΚ στον ΟΣΕ. Τους καλεί να πάρουν αποφασιστικά μέρος στην αυριανή 24ωρη πανσιδηροδρομική απεργία, αψηφώντας τη δικαστική απόφαση και τις διώξεις, ώστε να απαιτήσουν δυναμικά την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ), με το οποίο η κυβέρνηση ανοίγει πλέον διάπλατα το δρόμο για το ξεπούλημα του ΟΣΕ και την ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Η απόφαση του δικαστηρίου, στο οποίο προσέφυγε η διοίκηση του ΟΣΕ, ζητώντας όχι μόνο να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων, αλλά επιπλέον να φυλακιστούν για ένα χρόνο οι υπεύθυνοι και να τους επιβληθούν αυστηρά χρηματικά πρόστιμα, αναμένεται να εκδοθεί σήμερα.

Το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), που κήρυξε την 24ωρη προειδοποιητική απεργία, αφού σταθμίσει την απόφαση του δικαστηρίου, θα αποφασίσει αν θα αναστείλει ή όχι την αυριανή κινητοποίηση. Ανεξάρτητα, πάντως, από την απόφαση του δικαστηρίου, οι εκπρόσωποι της ΔΕΣΚ στο ΔΣ της Ομοσπονδίας θα προτείνουν να γίνει κανονικά η απεργία, με αιτήματα: Οχι στο ξεπούλημα του ΟΣΕ και στην ανατροπή εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των σιδηροδρομικών. Οχι στο διαχωρισμό της υποδομής από την εκμετάλλευση. Κατάργηση όλων των θυγατρικών και ένταξη των δραστηριοτήτων τους στη δομή του ΟΣΕ, με ταυτόχρονη ένταξη στον Οργανισμό, όλων των εργαζομένων σ' αυτές. Ναι στην ανάπτυξη σύγχρονου ενιαίου, 100% δημόσιου και κοινωνικού σιδηροδρόμου.

Το ΚΚΕ

Να σταματήσει άμεσα την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, η οποία θα έχει αρνητικότατες συνέπειες για τα λαϊκά στρώματα, αλλά και για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό, καλεί την κυβέρνηση και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Πατσιλινάκος.

Με Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής του Κόμματος τονίζει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το έργο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, προχωρά στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του σιδηροδρόμου, μέσω νέων θυγατρικών και μείωση του προσωπικού κατά 1.200 άτομα, όταν η έλλειψη προσωπικού είναι εμφανής σε πολλά τμήματα, όπως το εργοστάσιο συντήρησης τροχαίου υλικού, τα συνεργεία συντήρησης γραμμών, το προσωπικό εκμετάλλευσης (σταθμάρχες, κλειδούχοι μηχανοδηγοί και προσωπικό κίνησης), κ.ά.

Οπως τονίζει ο Γ. Πατσιλινάκος, η εξέλιξη αυτή θα έχει αρνητικότατες συνέπειες για το λαό, ο οποίος θα επιβαρυνθεί μέσα από την αύξηση των κομίστρων, το κλείσιμο γραμμών, τη μείωση της ασφάλειας των μεταφορών, αλλά και για τους εργαζόμενους, αφού θα υπάρξει ανατροπή των εργασιακών σχέσεων στον ΟΣΕ.

Ο βουλευτής του Κόμματος ρωτά τον υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών, εάν θα σταματήσει τη θυγατρικοποίηση - ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ και τις συνέπειες που θα έχει κάτι τέτοιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ