Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Εικόνα διάλυσης στον Εβρο

Παρέμβαση της Αχτιδικής Επιτροπής Βορείου Εβρου του ΚΚΕ

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η σφοδρή χιονόπτωση για τους κατοίκους του Εβρου

ICON

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η σφοδρή χιονόπτωση για τους κατοίκους του Εβρου
«Ανεπαρκής αποδείχτηκε, για άλλη μια φορά, ο κρατικός μηχανισμός και ο εξοπλισμός της νομαρχίας και των δήμων του νομού να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που δημιούργησε η πρόσφατη χιονόπτωση», τονίζει σε σχετική ανακοίνωση η Αχτιδική Επιτροπή Βορείου Εβρου του ΚΚΕ. Ακόμα, επισημαίνει τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και των τοπικών δημοτικών και νομαρχιακών αρχών για την αδυναμία αυτή. Καλεί τους εργαζόμενους της περιοχής να βγάλουν πολιτικά συμπεράσματα. Να μη δείξουν ανοχή στην πολιτική λιτότητας που βάζει σε περιπέτειες τη ζωή χιλιάδων κατοίκων του νομού, να μην ξαναεμπιστευτούν τους «τοπικούς πλασιέ» που υπηρετούν αυτή την αντιλαϊκή πολιτική. Τους καλεί «να απαιτήσουν και να διεκδικήσουν μία άλλη πολιτική που επίκεντρό της θα έχει πρώτα και κύρια την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών».

«Αποδιοργανώθηκε τελείως η ζωή στην ενδοχώρα του νομού - σημειώνεται στην ανακοίνωση - Κυριολεκτικά κινδύνεψαν ανθρώπινες ζωές, αφού έκλεισε για πολλές μέρες ο κεντρικός οδικός άξονας Αλεξανδρούπολης - Ορεστιάδας - Ορμένιου, αποκλείστηκε το σύνολο των χωριών μας, και ήταν αδύνατη η μεταφορά ασθενών σε νοσοκομεία του Διδυμότειχου, της Αλεξανδρούπολης καθώς και στα κέντρα Υγείας της Ορεστιάδας των Δικαίων και του Σουφλιού. Κινδύνεψαν σοβαρά οι περιουσίες των κτηνοτρόφων που αδυνατούσαν να πλησιάσουν στις κτηνοτροφικές τους μονάδες. Δυστυχώς, σε πολλά χωριά ακόμα και οι νεκροί χρειάστηκε να περιμένουν άταφοι για πολλές μέρες».

Η ΑΕ Βόρειου Εβρου ΚΚΕ υπογραμμίζει τις ευθύνες των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που από τη μια δαπανούν απλόχερα τεράστια ποσά για φιέστες, έργα βιτρίνας ή στρατιωτικές αποστολές συμφερόντων του ΝΑΤΟ, και από την άλλη περιορίζουν ασφυκτικά τα κονδύλια που προορίζονται για την αντιμετώπιση των λαϊκών αναγκών και προβλημάτων που δημιουργούν τα διάφορα φυσικά και καιρικά φαινόμενα. Σοβαρές είναι οι ευθύνες, όπως σημειώνει, των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, γιατί δεν έχει αναδείξει το πρόβλημα και προπαντός δεν έχει διεκδικήσει τα απαραίτητα κονδύλια και κατάλληλο εξοπλισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ