Τετάρτη 9 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΥΚΛΩΜΑΤΑ
Σε ροζ κύκλωμα συμμετείχε δικαστής

Παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης

Με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης παρέπεμψε χτες τον πρόεδρο Πρωτοδικών Ε. Καλούση στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου ο Γ. Κάππος, πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου. Η έρευνα θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό ακόμη, τόσο η πειθαρχική όσο και η ποινική, καθώς φτάνουν στον Αρειο Πάγο συνεχώς καταγγελίες για επίορκους δικαστές, δικηγόρους, ιερωμένους κλπ.

Στον Ε. Καλούση αποδίδεται η κατηγορία ότι συμμετείχε σε ροζ κύκλωμα και πως εκμεταλλευόταν με υποσχέσεις αλλοδαπές γυναίκες, τις οποίες έβρισκε μέσω παραπλανητικών αγγελιών σε εφημερίδες. Ο εν λόγω δικαστικός λειτουργός προέβαινε είτε ο ίδιος σε γενετήσια εκμετάλλευση των αλλοδαπών γυναικών είτε τις παρέδιδε σε άλλους και μάλιστα αρκετές φορές με διάφορα ανταλλάγματα. Μάλιστα, η διαστροφή του ήταν τέτοια που υπέβαλλε τις αλλοδαπές γυναίκες στην ταπεινωτική ανοχή της μέτρησης του ύψους, καθώς είχε αδυναμία στις ψηλές γυναίκες (έπρεπε να ξεπερνούν το 1,80 μέτρα). Σύμφωνα με πληροφορίες, στο παραπεμπτικό στον Αρειο Πάγο για τον Ε. Καλούση αναφέρεται ότι είχε αποβάλει κάθε ηθικό φραγμό και έγινε εντελώς επιλήσμων της δικαστικής του ιδιότητας.

Στο μεταξύ στις 15 Φλεβάρη θα συνέλθει η Ολομέλεια Εφετών προκειμένου να οριστεί ειδικός εφέτης - ανακριτής, ο οποίος θα χειριστεί τις υποθέσεις διαφθοράς στη δικαιοσύνη και τα παραδικαστικά κυκλώματα. Εισηγητής έχει οριστεί ο εισαγγελέας Εφετών Χαρ. Παπαδάκης.

Επίσης, για αύριο έχει κληθεί να καταθέσει ο πρόεδρος Πρωτοδικών Λ. Στάθης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά, ο οποίος εξετάζει το ποινικό σκέλος των παραδικαστικών κυκλωμάτων. Υπενθυμίζεται ότι ο Λ. Στάθης είναι μεταξύ των έξι δικαστικών λειτουργών που έχουν παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης.

Κατάθεση στον επιθεωρητή του Αρείου Πάγου Χρ. Μπαλτά έδωσε χτες και ο αντεισαγγελέας εφετών Ν. Αθανασόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε τον εαυτό του θύμα του αρχιμανδρίτη Ι. Γιοσάκη. Ο Ν. Αθανασόπουλος κατηγορείται για εμπλοκή σε δικαστικές υποθέσεις του Γιοσάκη και έχει παραπεμφθεί στην Ολομέλεια του σώματος με το ερώτημα της οριστικής απόλυσης. Ο αντεισαγγελέας υποστήριξε πως δε γνωρίζει τίποτα από αυτά που του καταλογίζονται. Επίσης, ο δικηγόρος του Ν. Αθανασόπουλου δήλωσε χτες ότι ο πελάτης του είναι ένας θρησκευόμενος άνθρωπος και πως ενεπλάκη σ' αυτή την υπόθεση λόγω της γνωριμίας του με τον Ι. Γιοσάκη, χωρίς να έχει καμιά ανάμειξη σε όσα τον κατηγορούν.

Στο μεταξύ στο θέμα με τη διαφθορά στην Εκκλησία και τη Δικαιοσύνη παρενέβη χτες και η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Συγκεκριμένα, η Αρχή ζήτησε κασέτες από τους τηλεοπτικούς σταθμούς «Alter» και «Extra», προκειμένου να τις μελετήσει και να εξετάσει αν παραβιάζονται τα προσωπικά δεδομένα από τη δημοσιοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ