Παρασκευή 11 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΒΡΟΣ
Πιλότος στη μερική απασχόληση η νομαρχία

Καταγγέλλει η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία»

Την πρόσληψη 20 εργαζομένων με το καθεστώς της μερικής απασχόλησης αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, το Νομαρχιακό Συμβούλιο Εβρου, συναινώντας έτσι στο χτύπημα της σταθερής δουλιάς και των εργασιακών κεκτημένων που προωθεί η κυρίαρχη πολιτική. Μόνη «παραφωνία» η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» (ΔΑΣ), η οποία κατήγγειλε τη συγκεκριμένη επιλογή, καθώς - όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της - «ανοίγει την κερκόπορτα σε πολιτικές που καταργούν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, που χτυπούν τον πλήρη και σταθερό χρόνο εργασίας, την πλήρη απασχόληση, τη μονιμότητα».

Σχολιάζοντας την απόφαση του σώματος, η ΔΑΣ τονίζει ότι «εντάσσεται στα πλαίσια των αντιδραστικών νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων στο δημόσιο τομέα, όπως υπαγορεύτηκαν από την ΕΕ και υλοποιούνται κατά γράμμα από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στο όνομα των "διαρθρωτικών αλλαγών στην απασχόληση" και των "ενεργητικών πολιτικών για την ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας και την επιχειρηματικότητα". Ολοι οι "ευφυείς" στόχοι και τα λεκτικά κλισέ σημαίνουν σαρωτικές ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις, με το χτύπημα, ανάμεσα σε άλλα, των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, του συνδικαλιστικού κινήματος και της συλλογικής δράσης και τη μετατροπή τους σε πολιτικούς ομήρους διαρκείας».

Στην ανακοίνωσή της η ΔΑΣ καταγγέλλει στο λαό του Εβρου τον νομάρχη Ν. Ζαμπουνίδη και τους νομαρχιακούς συμβούλους - πράσινους και γαλάζιους - «που αποδεικνύονται "βασιλικότεροι του βασιλέως"» και καλεί τους εργαζόμενους να αγωνιστούν για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής, στο πλαίσιο της οποίας η εργασία θα αποτελεί δικαίωμα του κάθε ανθρώπου και υποχρέωση της πολιτείας. Τους καλεί επίσης άμεσα να απαιτήσουν: Πλήρη και σταθερή εργασία, με αναβάθμιση των εργασιακών, μισθολογικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Απαγόρευση της μερικής απασχόλησης και της κάθε μορφής «ελαστικής» απασχόλησης. Τέλος, η ΔΑΣ καλεί το λαό «να αγωνιστεί μέσα από ένα μαζικό λαϊκό μέτωπο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ και των ντόπιων υποστηριχτών της».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ