Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α ' ΕΘΝΙΚΗ
Κερδισμένος ο ΠΑΟ

Με την άνετη νίκη του επί της Καλαμαριάς σκαρφάλωσε στη δεύτερη θέση. «Σκόνταψαν» Ολυμπιακός (παρέμεινε στην κορυφή με αέρα πέντε βαθμών) και ΑΕΚ

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Πανιώνιος και ΑΕΚ

Sportidea

Μοιράστηκαν τους βαθμούς Πανιώνιος και ΑΕΚ
Η γνωστή λαϊκή ρήση «στους στραβούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος» βρήκε εφαρμογή και στη 18η αγωνιστική. Πλην λίγων και περιστασιακών εξαιρέσεων, κακό θέαμα, λίγος κόσμος, ταλαιπωρία του αθλήματος, προβληματικές διαιτησίες συνθέτουν και αυτή την αγωνιστική. Κερδισμένος ήταν ο Παναθηναϊκός, που με υπηρεσιακό προπονητή πέτυχε όσα δεν μπορούσε με «μόνιμο». Αρκετά γκολ, νίκη και καλό, κατά διαστήματα, θέαμα.

Βέβαια, οι «πράσινοι» δε συνάντησαν και καμιά αξιόλογη αντίσταση από την Καλαμαριά. Οπως σωστά είπε ο τεχνικός της, Ντράγκαν Κοκότοβιτς, «κάναμε ερασιτεχνικά λάθη. Χάσαμε το ματς πριν το παίξουμε, γιατί το φοβηθήκαμε». Αυτό όμως δεν αλλάζει την πραγματικότητα, ότι δηλαδή ο ΠΑΟ, εκμεταλλεύτηκε κατά τον καλύτερο τρόπο τις ισοπαλίες Ολυμπιακού και ΑΕΚ και προωθήθηκε στη 2η θέση, πλησιάζοντας τον πρωτοπόρο στους πέντε βαθμούς. Πλέον όμως η προσοχή τους στρέφεται σε δύο άλλα γεγονότα. Αφ' ενός στην κατάληξη των συζητήσεων με τον 51χρονο Ιταλό τεχνικό, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, και αφ' ετέρου στο αυριανό παιχνίδι με τη Σεβίλλη. Οι Ισπανοί ήρθαν στην Αθήνα, με τον Ζούλιο Μπαπτίστα να δηλώνει: «Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό είναι πολύ δύσκολος. Βρισκόμαστε σε άριστη κατάσταση και στόχος μας είναι το θετικό αποτέλεσμα».

Ο Ολυμπιακός, για μια ακόμα φορά από μέτριος ως κακός, υπέστη την πρώτη του - εντός έδρας - απώλεια βαθμών. Η Ξάνθη, πιστοποιώντας την ποιότητά της, απέσπασε εύκολη ισοπαλία και δημιούργησε «νέους» προβληματισμούς στις τάξεις του πρωτοπόρου. Μάλιστα το κακό μεγάλωσε για τους γηπεδούχους από το σοβαρό τραυματισμό του Γεωργιάδη (χειρουργείται σήμερα για ρήξη πρόσθιου χιαστού) που χάνει την υπόλοιπη σεζόν. Πάντως και στους «κόκκινους» το μυαλό στρέφεται πλέον στην αναμέτρηση με τη Σοσό (Πέμπτη).

Πανιώνιος και ΑΕΚ μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις, στην πλειοψηφία τους αρνητικές. Η απόδοσή τους ήταν τέτοια που μάλλον σε καλό βγήκε στην πλειοψηφία των φιλάθλων η τιμωρία. Αν ήταν στο γήπεδο θα έπρεπε να υποστούν την ταλαιπωρία ως το τέλος, ενώ από την τηλεόραση πιο εύκολα προχωρούσαν σε άλλη επιλογή (άλλο κανάλι ή κλείσιμό της...). Ο Ηρακλής κέρδισε τον ΠΑΟΚ, αλλά (αρνητικός) πρωταγωνιστής ήταν ο διαιτητής Σπυρόπουλος. Δεν έδειξε διπλό πέναλτι, που... έβλεπε και τυφλός. Η αποπομπή του από τους πίνακες, δε διορθώνει την κατάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ