Τρίτη 15 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Δικομματική συναίνεση

Πρόεδρος εξελέγη ο μοναδικός υποψήφιος Μ. Κυριακού

Με παιχνίδια συμφερόντων μετά τις τελικές διαβουλεύσεις και αμοιβαίες κινήσεις μεταξύ παραγόντων που πρόσκεινται στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, έγινε χτες η ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής που εξέλεξε νέο πρόεδρο. Αυτός είναι ο Μίνως Κυριακού, πρόεδρος του Πανελληνίου ΓΣ και μέλος του ΔΣ της παγκόσμιας ομοσπονδίας στίβου (IAAF), πρόεδρος του «Αντέννα» και μοναδικός υποψήφιος για τη θέση. Ο Μίνως Κυριακού θα διαδεχτεί τον προηγούμενο πρόεδρο, Λάμπη Νικολάου και συγκέντρωσε 23 ψήφους από τους 26 εκπροσώπους των ομοσπονδιών που συμμετείχαν στη συνεδρίαση. Παράλληλα βρέθηκαν δύο λευκά κι ένα άκυρο. Στην Ολομέλεια δεν παρέστησαν οι τέσσερις νέες ομοσπονδίες που προήλθαν από την ομοσπονδία παγοδρομίας και ήταν η αιτία της διακοπής της πρώτης συνεδρίασης πριν 10 μέρες ενώ δεν παρέστησαν και άλλες έξι, που οι ηγεσίες τους πρόσκεινται στο χώρο του ΠΑΣΟΚ με το δικαιολογητικό ότι δεν μπορούσαν οι εκπρόσωποί τους να συμμετάσχουν (βάσει του καταστατικού) στις εκλογές για θέσεις στην ολομέλεια.

Πάντως για να συμβούν όλα αυτά, τα... κωλύματα που είχαν προκύψει από την πρώτη συνεδρίαση, ξεπεράστηκαν μέχρι και την Κυριακή, μετά και τις κινήσεις συναίνεσης του Γιώργου Ορφανού οπότε οι αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν ώστε: Οι τέσσερις νέες ομοσπονδίες να μη συμμετάσχουν στην ολομέλεια της 14ης Φεβρουαρίου (όπως εξάλλου δε συμμετείχαν για τον ίδιο λόγο και στην ολομέλεια της 7ης Φεβρουαρίου) αποδεικνύοντας έτσι την καλή τους διάθεση. 2. Οι εκπρόσωποι των 10 ομοσπονδιών (υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βασίλης Γκαγκάτσης αρνήθηκε επίσημα τη συμμετοχή του σε αυτές) οι οποίοι προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στο Πρωτοδικείο καταθέτοντας αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, να αποσύρουν τις προσφυγές τους.

Σημειώνεται ότι για το θέμα είχε κάνει παρέμβαση και ο πρόεδρος της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, μετά από καταγγελία που υπέβαλε ο Λάμπης Νικολάου, ζητώντας από τα δύο μόνιμα μέλη της ΔΟΕ στην Ελλάδα, Λάμπη Νικολάου και Νίκο Φιλάρετο, να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προεδρείου, αφού έκανε λόγο για παρέμβαση στο καταστατικό (υπονοώντας τον υφυπουργό Αθλητισμού).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ