Πέμπτη 17 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Οι θεατρίνοι και η ουρά τους

Δύο συγκεντρώσεις χτες την Αθήνα. Η πρώτη στα Προπύλαια, αυτή των ταξικών δυνάμεων των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ και των φοιτητικών συλλόγων, όπου καταγγέλθηκε ο στημένος διάλογος και η αντιεκπαιδευτική πολιτική που προωθείται σ' αυτόν.

Η δεύτερη στο υπουργείο Παιδείας, από την κεντροαριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΣΥΝ - ΠΑΣΚ), η οποία συμμετέχει ενεργά στο στημένο διάλογο. Η συγκέντρωση αυτή είχε ως στόχο, από τη μια, να στηριχτεί κινηματικά η συναίνεση και η συμμετοχή της πλειοψηφίας στο διάλογο και, από την άλλη, να προκαλέσει συγχύσεις και να υπονομεύσει τη συγκέντρωση των ταξικών δυνάμεων.

Σε ένα ρεσιτάλ διγλωσσίας και υποκρισίας, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ και στέλεχος του ΣΥΝ έκανε διάλειμμα ολίγων λεπτών από τον «εθνικό διάλογο», για να χαιρετίσει, για να απευθύνει «αγωνιστικό μήνυμα» στους συγκεντρωμένους ότι η ΟΛΜΕ «φεύγει από το διάλογο, συμμετέχοντας σ' αυτόν». Οι συγκεντρωμένοι χειροκρότησαν και επευφήμησαν τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ για τη «μάχη» που δίνει μέσα στο διάλογο.

Στους χειροκροτητές του προέδρου της ΟΛΜΕ ήταν και η παράταξη της «Παρέμβασης», η οποία κάλεσε τους οπαδούς της να συγκεντρωθούν στο ΥΠΕΠΘ μαζί με την υποταγμένη πλειοψηφία της ΟΛΜΕ και όχι στα Προπύλαια με τις ταξικές δυνάμεις κατά του στημένου διαλόγου. Μόνιμα, η παράταξη αυτή αποδεικνύει ότι είναι ουρά του κυβερνητικού και συναινετικού συνδικαλισμού. Δεν αρκέστηκε στο ότι η ίδια προσφέρει απλόχερα τη στήριξή της στην πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, αλλά κατασκεύασε και συντονιστικό 25 ΕΛΜΕ και διδασκαλικών συλλόγων, κάτι τέτοιο δεν υπάρχει, το οποίο δήθεν καλούσε στη συγκέντρωση της ΟΛΜΕ.

Τέλος, ας σταματήσουν το θέατρο «φεύγουμε από το διάλογο συμμετέχοντας σ' αυτόν» οι δυνάμεις του ΣΥΝ και αν ακόμη βρουν αφορμή και αποχωρήσουν έχουν ήδη νομιμοποιήσει, με τη συμμετοχή τους, το στημένο διάλογο και τα αντιεκπαιδευτικά αποτελέσματά του.


Σ. ΣΑΒΒΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ