Κυριακή 20 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ
Αγωνιστικά πυρά στην αντιλαϊκή πολιτική

Τα αγωνιστικά πυρά των συνταξιούχων και των υγειονομικών της χώρας θα δεχτεί η κυβέρνηση την ερχόμενη Πέμπτη, 24 Φλεβάρη. Οι συνταξιούχοι, με απόφαση των Συνεργαζόμενων Ομοσπονδιών τους ΙΚΑ - ΤΕΒΕ - ΤΣΑ - ΝΑΤ - ΕΛΤΑ - ΤΑΕ - ΟΤΑ και ΔΗΜΟΣΙΟΥ, θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Ηδη, συγκεντρώσεις έχουν οριστεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Καβάλα, Βόλο, Κοζάνη, Ηράκλειο Κρήτης. Στα Χανιά Κρήτης η συγκέντρωση των συνταξιούχων θα πραγματοποιηθεί στις 25 Φλεβάρη.

Στην Αθήνα, η κινητοποίηση των συνταξιούχων έχει οριστεί για τις 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) και θα ακολουθήσει πορεία και στη Θεσσαλονίκη στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο της πόλης.

Οι συνταξιούχοι διεκδικούν: Αυξήσεις πραγματικές πάνω από 10%, που να καλύπτουν την καλπάζουσα ακρίβεια. Πάγωμα των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης και κατάργηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας. Κατώτερη σύνταξη για όλα τα Ταμεία όχι μικρότερη από 960 ευρώ. Επίδομα θέρμανσης 500 ευρώ. Αφορολόγητο ποσό 15.000 ευρώ. Καμιά αύξηση στα φάρμακα και να τους παρέχονται δωρεάν. Να δοθούν, χωρίς προσφυγή στην Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, τα παρακρατηθέντα του ΛΑΦΚΑ, καθώς και τα οικογενειακά επιδόματα. Να αποδοθούν από το κράτος τα οφειλόμενα στα Ταμεία. Να καταργηθούν όλοι οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. ΟΧΙ τα αποθεματικά των Ταμείων στον τζόγο και στην ΑΕΔΑΚ.

Καμιά ανοχή από τους υγειονομικούς

Με σύνθημα «Καμιά ανοχή και καμιά εμπιστοσύνη στην κυρίαρχη πολιτική και τα στηρίγματά της», με περιοδείες και συσκέψεις στα δημόσια νοσοκομεία και την Πρόνοια οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ προετοιμάζουν την πανελλαδική 5ωρη στάση εργασίας των υγειονομικών στις 24 Φλεβάρη 2005. Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις και πορείες στην πλατεία Μαβίλη, ώρα 10.30 π.μ., στην Αθήνα, και στην Καμάρα στη Θεσσαλονίκη, επίσης ώρα 10.30 π.μ.

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ απαντά στις σημερινές ανάγκες και δεν έχει καμιά σχέση με το συναινετικό παζάρεμα για επιδόματα και πλασματικές υπερωρίες, όπως έγινε στην τελευταία συνάντηση της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία με τον υπουργό Υγείας Ν. Κακλαμάνη (16/2/2005). Μαζί με τους άλλους εργαζόμενους διεκδικούν αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας με δωρεάν υπηρεσίες υγείας για όλους τους κατοίκους της χώρας και αξιοπρεπείς αμοιβές για τους εργαζόμενους σε αυτό. Επίσης διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ένταξη των εργαζομένων στα νοσοκομεία στα βαρέα ανθυγιεινά.

Αυξήσεις στους βασικούς μισθούς, με κατώτερο βασικό μισθό 1.200 ευρώ για τους εργαζόμενους και κατώτερο βασικό μισθό 1.600 ευρώ για τους ειδικευόμενους γιατρούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ