Κυριακή 6 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Εν συντομία

Ο «Λεγεωνάριος», είναι ένα ενδιαφέρον ιστορικό μυθιστόρημα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΝΑΛΙΟΣ. Να πούμε λίγα λόγια για την υπόθεση του βιβλίου;

Το έτος 248, η Ρώμη ετοιμάζεται για τον εορτασμό των χιλίων χρόνων από την ίδρυσή της. Ο αυτοκράτωρ Φίλιππος ο Αραψ, θέλει οι γιορτές αυτές να μείνουν αλησμόνητες στο λαό της μεγάλης πρωτεύουσας του κόσμου και γι' αυτό επιστρατεύει καλλιτέχνες, μονομάχους, ακροβάτες, ηθοποιούς και πλήθη λεγεωνάριων σε ένα φαντασμαγορικό θέαμα που όμοιό του δεν έχει υπάρξειποτέ ξανά. Ωστόσο, ο Φέλιξ ο Λουζιτανός, αρχηγός του επίλεκτου σώματος των ιππέων που πολεμά εναντίον των βαρβάρων στις παραδουνάβιες περιοχές, θα γίνει μάρτυρας μιας αιματηρής στάσης που θα προκαλέσει την ανατροπή του αυτοκράτορα. Ο Δέκιος, ο νέος ελέω στρατού αυτοκράτωρ, ένας αυστηρός αλλά δίκαιος άνδρας, που ονειρεύεται να ξαναδώσει στη Ρώμη την παλιά της αίγλη, θα στείλει τον Φέλιξ στην Καρχηδόνα, ως πρεφέκτο της εκεί ρωμαϊκής λεγεώνας. Στην παράξενη αυτή αφρικανική χώρα, ο Φέλιξ θα γνωρίσει τη γυναίκα της ζωής του και θα έρθει σε επαφή με τη μισητή αίρεση των χριστιανών, μια ανατολίτικη νεοεμφανιζόμενη θρησκεία που έχει αρχίσει πλέον να απειλεί σοβαρά τα θεμέλια της αυτοκρατορίας.

Και λίγα στοιχεία για τον συγγραφέα Χεσούς Σάντσεθ Αδαλίδ:

Γεννήθηκε το 1962, αλλά έζησε αρκετά χρόνια στη Βιλανουέβα ντε λα Σερένα. Σπούδασε Νομικά στο πανεπιστήμιο της Μαδρίτης. Είναι τακτικός συνεργάτης σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες. Το 1998 ήταν υποψήφιος για το βραβείο Felipe Trigo για τη νουβέλα του La Fuente del Atenor.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ