Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
Απελευθερώστε την Τζουλιάνα, την Φλοριάν και τον Χουσεΐν για να δώσουμε φωνή στην ειρήνη

Η ομηρία της Τζουλιάνα Σγκρένα, της δημοσιογράφου του «Μανιφέστο», της Φλοριάν Ομπενά, της δημοσιογράφου της «Λιμπερασιόν» και του μεταφραστή της Χουσεΐν Χανούκ αποτελεί πλήγμα εναντίον του μεγάλου ειρηνιστικού κινήματος που εναντιώθηκε στον πόλεμο και την εισβολή στο Ιράκ.

Ζητάμε την άμεση απελευθέρωση των δύο ειρηνιστριών δημοσιογράφων και του Ιρακινού μεταφραστή, που με τον καλύτερο τρόπο όλο το προηγούμενο διάστημα μας περιέγραψαν την αντίσταση, αλλά και τις κακουχίες του ιρακινού λαού, των αμάχων και κυρίως των γυναικών και των παιδιών, την καταστροφή των πόλεων, όπως της Φαλούτζα.

Ζητάμε επίσης την άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Ιράκ. Ο ιρακινός λαός μπορεί και πρέπει να αποφασίζει μόνος του για το μέλλον της χώρας του. Η Τζουλιάνα και η Φλοριάν να συνεχίσουν ελεύθερες να μας στέλνουν την πολύτιμη ενημέρωση, που δεν περνά από τα γραφεία λογοκρισίας των κατακτητών.

Οι εφημερίδες και τα περιοδικά: «Αντί», «Αριστερά!», «Αυγή», «Εκτός Γραμμής», «Εποχή», «Εργατική Αριστερά», «Κόκκινο», «Ο Πολίτης», «Πριν», «Προλεταριακή Σημαία», «Ριζοσπάστης», «Σπάρτακος», «Το Στίγμα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ