Πέμπτη 24 Φλεβάρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΜΕ ΑΘΗΝΑΣ
Ανάγκη συντονισμού και δράσης

H ανάγκη συμπόρευσης εργαζομένων, εκπαιδευτικών, μαθητών, φοιτητών στον αγώνα για τη διεκδίκηση μιας παιδείας προς όφελος του λαού αναδείχτηκε από τη χτεσινή σύσκεψη που διοργάνωσε η Γραμματεία Εκπαιδευτικών Αθήνας του ΠΑΜΕ με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων και συνδικαλιστών. Αντικείμενο της σύσκεψης στην οποία πήραν μέρος συνδικαλιστές από τα σωματεία εμποροϋπαλλήλων, εργαζομένων ΟΤΑ, Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Φαρμάκου, Ιδιωτικών Κλινικών και συνδικαλιστές εκπαιδευτικοί της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, ήταν η ανάληψη πολύμορφων πρωτοβουλιών όχι μόνο από τον κόσμο της εκπαίδευσης αλλά από όλους τους εργαζόμενους για την απόκρουση και ανατροπή στην πράξη των αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών μέτρων.

Μιλώντας εκ μέρους της Γραμματείας Εκπαιδευτικών Αθήνας του ΠΑΜΕ, ο Κ. Σμπόνιας, αναφέρθηκε στις εξελίξεις σε Ελλάδα και ΕΕ και στην ένταση της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια σε δικαιώματα και κατακτήσεις. Και τόνισε ότι «η σύνδεση του κινήματος της παιδείας με το εργατικό κίνημα, σημαίνει ότι πρέπει να βοηθήσουμε πρώτα και κύρια τους εκπαιδευτικούς να κατανοήσουν ότι αποτελούν τμήμα του και ότι τα εργασιακά - οικονομικά και εκπαιδευτικά προβλήματα που καθημερινά τους αγχώνουν και τους βασανίζουν δε θα βρουν λύση, αν ένα ταξικά προσανατολισμένο εργατικό κίνημα δε ριζώσει και ενισχυθεί. Χρειάζεται να δημιουργήσουν παράλληλες μορφές συσπείρωσης και μαζικού αγώνα, σε σύνδεση με το υπόλοιπο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα. Σημαίνει ακόμα ότι πρέπει να πάρουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τους εργαζόμενους να κατανοήσουν ότι τα προβλήματα της παιδείας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι των διεκδικήσεων και του ενδιαφέροντός τους, γιατί μέσα από την εκπαίδευση που οικοδομείται δεν τους αφαιρούν απλά ένα μεγάλο κομμάτι του μισθού, αλλά και την προοπτική τα παιδιά τους να ζήσουν σε έναν κόσμο καλύτερο, όπως τους αξίζει», τόνισε.

Το ΠΑΜΕ καλεί λοιπόν στις 28 Φλεβάρη, όσοι περισσότεροι μπορούν, να συμπορευτούν με το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας και τα Συντονιστικά των φοιτητών και σπουδαστών. Καλεί παράλληλα σε απεργιακές κινητοποιήσεις και συντονισμό της δράσης στις 17 Μάρτη για να δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση και στο μεγάλο κεφάλαιο. Σημειώνεται ότι εκείνη την ημέρα, η Ευρωπαϊκή Ενωση προπαγανδίζει σ' όλα τα σχολεία της χώρας το αντιδραστικό «Ευρωσύνταγμα», που θωρακίζει ακόμα περισσότερο το μεγάλο κεφάλαιο. Το ΠΑΜΕ καλεί όχι μόνο οι εκπαιδευτικοί να μην επιτρέψουν να γίνουν εκδηλώσεις, αλλά να καλέσουν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ