Παρασκευή 4 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Οχι στην ηττοπάθεια!

Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ

Στις 25-27 Φλεβάρη στο Λένινγκραντ πραγματοποιήθηκε Ολομέλεια της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας - Κόμματος κομμουνιστών Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ).

Στις 25 Φλεβάρη τα μέλη της ΚΕ κι αντιπρόσωποι των τοπικών οργανώσεων του ΚΕΚΡ-ΚΚΡ πήραν μέρος σε επιστημονικο-πρακτική κομματική συνδιάσκεψη, που αφορούσε τα ζητήματα της στρατηγικής του επαναστατικού αγώνα. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση για τα ΜΜΕ: «Η Συνδιάσκεψη διοργανώθηκε με απόφαση της Ολομέλειας του Νοέμβρη, ώστε να ξεπεραστούν διαφωνίες που αφορούσαν την ερμηνεία εννοιών της στρατηγικής και των δρόμων υλοποίησης του Προγράμματος του κόμματος».

Η Ολομέλεια της ΚΕ ενέκρινε Αποφάσεις:

-- «Για την τακτική του κόμματος στα ζητήματα χρησιμοποίησης των κοινοβουλευτικών μεθόδων για την ανάπτυξη του αγώνα της εργατικής τάξης».

-- «Για τις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων και τα καθήκοντα των κομματικών οργανώσεων».

-- «Για τη δουλιά των κομματικών οργανώσεων στην ανάπτυξη του εργατικού κινήματος και την την υλοποίηση των αποφάσεων του Συνεδρίου των εργατών για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος».

Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση για τα ΜΜΕ:

«Η Ολομέλεια υπογράμμισε ότι ο αγώνας στις μάζες είναι ο κύριος όρος για την υπερνίκηση του σεχταρισμού, του σύγχρονου "οτζοβισμού" (σ.σ. μορφή αριστερισμού), ηττοπάθειας και πανικού στις συνθήκες ενίσχυσης της πίεσης της αστικής εξουσίας».

Η Ολομέλεια κατέληξε πως «ένα από τα βασικά καθήκοντα του κόμματος, των τοπικών του οργανώσεων, είναι η πάλη για την επικύρωση του καθεστώτος του πολιτικού κόμματος και της διαφύλαξης των δυνατοτήτων της χρησιμοποίησης των κοινοβουλευτικών μορφών για την ανάπτυξη πλατιού μετώπου ταξικής πάλης εκτός Κοινοβουλίου».

Τέλος, το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ πήρε απόφαση να οργανώσει στα τέλη Μάρτη παρρώσικη εκδήλωση διαμαρτυρίας, ενάντια στις αναδιαρθρώσεις στους τομείς της Υγείας, Παιδείας καθώς και δημοτικών και κοινωφελών οργανισμών, ενώ με όλες του τις δυνάμεις θα συνεχίσει να βοηθά στην οργάνωση των κινητοποιήσεων ενάντια στις αντιδραστικές αλλαγές, όπως και για την εμφάνιση και ενίσχυση αντίστοιχων Επιτροπών Αγώνα.


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ