Πέμπτη 10 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ
«Εξω από το Θριάσιο η χωματερή»

Δυναμική συγκέντρωση μαθητών, κατοίκων και φορέων της περιοχής για την απομάκρυνση της χωματερής από το Θριάσιο

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση με τη μεγάλη συμμετοχή μαθητών της περιοχής
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή συγκέντρωση με τη μεγάλη συμμετοχή μαθητών της περιοχής
Δυναμικό, μαζικό και αποφασιστικό μήνυμα αγώνα και πάλης για την οριστική απομάκρυνση της χωματερής από τα Ανω Λιόσια, αλλά και ενάντια στις πολιτικές που υποβαθμίζουν συνολικά τη Δυτική Αττική, έστειλαν χτες το μεσημέρι οι κάτοικοι και μαθητές των Ανω Λιοσίων και των γύρω περιοχών με μια μαχητική συγκέντρωση. Με κεντρικό σύνθημα «ούτε στα Λιόσια ούτε στη Φυλή έξω από το Θριάσιο η χωματερή», έκαναν πορεία από την κεντρική πλατεία των Α. Λιοσίων που κατέληξε στο χώρο της συγκέντρωσης στη Λ. Φυλής στα φανάρια του Γαβαλά και απέκλεισαν συμβολικά τον κόμβο.

Στην κινητοποίηση, την οποία διοργάνωσε η Διαδημοτική Επιτροπή για την απομάκρυνση της χωματερής τον παλμό έδωσαν ιδιαίτερα οι μαθητές που μαζί με κατοίκους, αλλά και εργαζόμενους - είχε κηρυχτεί στάση εργασίας του σωματείου των δήμων της περιοχής - δήλωσαν για μια ακόμα φορά ότι θα συνεχίσουν τον αγώνα για το οριστικό κλείσιμο της χωματερής. Κατήγγειλαν, ταυτόχρονα, και την πολιτική δίωξη που επιχειρείται σε 10 μέλη της Επιτροπής που σέρνονται σήμερα στα δικαστήρια με την κατηγορία της «παρακώλυσης συγκοινωνιών» για ανάλογη συγκέντρωση το Γενάρη του 2003 με στόχο να τους τρομοκρατήσει και να ποινικοποιήσει τον αγώνα τους.

Τη συγκέντρωση «άνοιξε» ο Δ. Παπαγιαννακόπουλος εκ μέρους της Διαδημοτικής, ο οποίος τόνισε ότι ο μόνος δρόμος για το λαό της περιοχής είναι ο αγώνας.

Τη στήριξη του ΚΚΕ, για μια ακόμα φορά, στον αγώνα που δίνουν, μετέφερε ο Μάρκος Αλεξίου, Γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Μενιδίου - Ανω Λιοσίων, ο οποίος σημείωσε ότι η επιλογή, πριν από 40 χρόνια, να γίνει η χωματερή στα Ανω Λιόσια ήταν ταξική. Οι ευθύνες των κυβερνήσεων του δικομματισμού είναι μεγάλες, καθώς με αυτά τα κριτήρια χωροθέτησαν και πάλι εδώ τη χωματερή. Αυτές οι πολιτικές, τόνισε, είναι υπεύθυνες για την υποβάθμιση της περιοχής με τη χωματερή αλλά και για την ανεργία, την ακρίβεια κ.ά. που χτυπάνε κυρίως τον εργατόκοσμο της περιοχής. Γι' αυτό σημείωνε η Διαδημοτική πρέπει να ανοιχτεί και σε αυτά τα πεδία δράσης, να συσπειρώσει το λαό και με ενότητα να παλέψει για μια άλλη πολιτική.

Προσπάθεια δημαγωγίας έκανε ο Μ. Παπαγιαννάκης πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΝ, δηλώνοντας την πλήρη αντίθεσή του στα σχέδια εργοστασίου καύσης. Την ίδια στιγμή, όμως, εκπρόσωποι του κόμματός του στην Αυτοδιοίκηση στην περιοχή της Αττικής έχουν ταχτεί ανοιχτά υπέρ της μεθόδου της καύσης των απορριμμάτων. Απλά να θυμίσουμε ότι το ΔΣ της ΤΕΔΚΝΑ της οποίας πρόεδρος είναι ο Π. Φιλίππου (στέλεχος του ΣΥΝ), έχει ζητήσει στο παρελθόν την εξεύρεση εναλλακτικών μεθόδων διαχείρισης απορριμμάτων, παραπέμποντας στην καύση και την πυρόλυση. Ταυτόχρονα, υπέρ της καρκινογόνας καύσης έχει ταχθεί και ο Σ. Ιατρού νομαρχιακός σύμβουλος του ΣΥΝ στην Αν. Αττική.

Τις εκάστοτε κυβερνήσεις, οι οποίες σε συνεργασία με τους υποτακτικούς αιρετούς διατήρησαν και σήμερα επέκτειναν τη χωματερή, κατήγγειλε ο Κ. Παπαπολυχρονίου νομαρχιακός σύμβουλος της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας. Τη στήριξή τους στον αγώνα τους δήλωσαν ο δήμαρχος Πετρούπολης Α. Βλαχός, ο αντιδήμαρχος Ζεφυρίου Κ. Πιπέρας και θ. Τραβασάρος επικεφαλής της ΠΑΣΥ Μενιδίου. Στη συγκέντρωση μίλησαν και οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο δήμο Ανω Λιοσίων Χ. Κωστόπουλος, Χ. Παπούς, Γ. Βάβουλας και Κ. Παπαδάτου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απέκλεισαν την Αττική Οδό (2006-03-21 00:00:00.0)
Συνεχίζουν τον αγώνα ενάντια στη χωματερή (2005-10-18 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στη χωματερή (2005-04-20 00:00:00.0)
Αντιδρά στις μεθοδεύσεις (2005-04-19 00:00:00.0)
Νέες κινητοποιήσεις ενάντια στη χωματερή (2005-02-25 00:00:00.0)
Συγκέντρωση για την απομάκρυνση της χωματερής (2004-12-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ