Παρασκευή 11 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΝΙΛΑ. Σε 30 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών παιδιών από τροφική δηλητηρίαση σε σχολείο των Φιλιππίνων. Η πρόεδρος Αρόγιο έσπευσε να αυτοπροβληθεί εν μέσω της τραγωδίας ζητώντας «να χυθεί άπλετο φως» στην υπόθεση.

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΟΥΑΤΕΜΑΛΑΣ. Αναβλήθηκε την Τετάρτη για δεύτερη συνεχή μέρα η ψηφοφορία για την CAFTA, τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου της Κεντρικής Αμερικής, μετά από νέες κινητοποιήσεις και τις συγκρούσεις αριστερών διαδηλωτών με μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας έξω από το Κογκρέσο της χώρας. Το Κογκρέσο αναμενόταν να επιχειρήσει να «περάσει» τη συμφωνία το βράδυ της Πέμπτης (πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ώρα Ελλάδας).

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Η κυβέρνηση του Πακιστάν«παραδέχτηκε» χτες, για πρώτη φορά, ότι ο καθαιρεθείς επικεφαλής του πυρηνικού προγράμματος της χώρας Α. Κ. Χαν«πέρασε τεχνολογία φυγοκέντρισης» στο Ιράν. Η σχετική φημολογία έχει προκύψει βάσει στοιχείων που «αποκάλυψαν» αμερικανικές και πακιστανικές μυστικές υπηρεσίες.

ΣΟΦΙΑ. Το ΝΑΤΟ «εκσυγχρονίζει», με...«επένδυση» 59 εκατ. ευρώ δύο αεροδρόμια της Βουλγαρίας, τα οποία θα χρησιμοποιεί για στάθμευση και ανεφοδιασμό γιγάντιων μεταγωγικών αεροσκαφών και επιχειρησιακές του ανάγκες, μετέδωσε χτες το Γαλλικό Πρακτορείο.

ΚΙΕΒΟ. Κατέθεσε χτες ως μάρτυρας - αν και ορισμένοι τον θεωρούν ηθικό αυτουργό - για τη δολοφονία Γκονγκάτζε ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας Λέονιντ Κούτσμα.

ΠΑΡΙΣΙ - ΚΟΛΟΜΠΟ. Αναστολή των πληρωμών των δανείων έως τα τέλη του 2005, που έχουν λάβει Ινδονησία και Σρι Λάνκα, οι δύο χώρες που επλήγησαν βαρύτερα από το τσουνάμι, εξήγγειλε χτες η Λέσχη των Παρισίων. Στο μεταξύ στελέχη των «Τίγρεων των Ταμίλ» άρχισαν χτες περιοδεία στην Ευρώπη για να ζητήσουν βοήθεια για το βορρά της Σρι Λάνκα - που η κυβέρνηση αγνόησε.

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ - ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ. Πάνω από 100 οικονομικοί πρόσφυγες από τη Σομαλία και την Αιθιοπία (ανάμεσά τους και παιδιά) πνίγηκαν χτες, ενώ προσπαθούσαν να φθάσουν στις ακτές της Υεμένης αφότου το σκάφος που τους μετέφερε ναυάγησε.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ