Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
Νέα δίωξη εναντίον συνδικαλιστή εκπαιδευτικού

Την τακτική ποινικοποίησης των εκπαιδευτικών αγώνων καταγγέλλει το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή του, με αφορμή τη νέα ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του προέδρου της ΕΛΜΕ Ηλείας Χρήστου Ζαγανίδη.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ κλήθηκε να απολογηθεί χτες, Πέμπτη, για απόπειρα εμπρησμού, διακεκριμένη φθορά, παράνομη κατοχή και χρήση φωτοβολίδων και ηθική αυτουργία. Οι κατηγορίες αυτές απαγγέλλονται με αφορμή τη ρίψη ενός καπνογόνου στο Δικαστικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια πορείας που έγινε στον Πύργο με τη συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στις 8/12/99.

«Η νέα δικαστική δίωξη του προέδρου της ΕΛΜΕ, η τρίτη κατά σειρά σε δύο χρόνια, μαζί με τις άλλες δίκες και ποινικές διώξεις κατά μαθητών και εκπαιδευτικών εντάσσεται στην τακτική ποινικοποίησης των εκπαιδευτικών αγώνων που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ετσι, αυτές τις μέρες οδηγούνται στα δικαστήρια μαθητές και εκπαιδευτικοί, επειδή πρωτοστάτησαν στις κινητοποιήσεις κατά της αντιεκπαιδευτικής μεταρρύθμισης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΟΛΜΕ καλεί τον εκπαιδευτικό κόσμο, τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας να καταδικάσουν την πολιτική των διώξεων και να σταματήσουν οι διώξεις εναντίον του προέδρου της ΕΛΜΕ Ηλείας και όλων των εκπαιδευτικών και μαθητών σε όλη τη χώρα. Και καταγγέλλει τον εμπαιγμό του υπουργείου Παιδείας, που αντί των άνευ κόστους δηλώσεων περί κλίματος διαλόγου και συνεργασίας με τους εκπαιδευτικούς, «καλείται να πάρει πρωτοβουλίες για κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου, να σταματήσουν οι διώξεις κατά των μαθητών και εκπαιδευτικών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ