Παρασκευή 19 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΤΡΑ
Ανοδος της ΠΚΣ στο Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ

Η Πανσπουδαστική και πάλι θα πρωτοστατήσει στους αγώνες (απο την κινητοποίηση στις 25.2.2000)
Η Πανσπουδαστική και πάλι θα πρωτοστατήσει στους αγώνες (απο την κινητοποίηση στις 25.2.2000)
Δικαίωση των αγώνων και των προσπαθειών των μελών και φίλων των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, χαρακτηρίζεται το αποτέλεσμα των φοιτητικών και σπουδαστικών εκλογών στην Πάτρα. Κι αυτό καθόλου άδικα, καθώς τόσο στο Πανεπιστήμιο όσο και στο ΤΕΙ η Πανσπουδαστική αύξησε τις δυνάμεις της σε απόλυτα νούμερα και σε ποσοστά.

Στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας οι ΠΚΣ έφτασαν συνολικά τους 623 ψήφους (από 495 πέρυσι) και ποσοστό 15,2%, σημειώνοντας άνοδο πάνω από 20%. Ενδεικτικά είναι τα αποτελέσματα στο Βιολογικό, όπου η Πανσπουδαστική κατέκτησε και πάλι την πρώτη θέση με ποσοστό 36%, αυξάνοντας και τους ψήφους της, στο Μαθηματικό και στη Φιλολογία, όπου από τρίτη δύναμη πέρασε στη δεύτερη θέση με ποσοστά 24% και 22% αντίστοιχα. Χαρακτηριστική είναι και η άνοδος των ΠΚΣ στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών, καθώς και στις περισσότερες σχολές του Πολυτεχνείου. Πρέπει να σημειωθεί πως η Πανσπουδαστική ήταν η μόνη παράταξη που κατέβασε ψηφοδέλτια και στις 20 σχολές του Πανεπιστημίου με καλά αποτελέσματα και στις σχολές όπου πρωτοεμφανίστηκε.

Αντίστοιχα ήταν και τα αποτελέσματα της Πανσπουδαστικής στο ΤΕΙ της Πάτρας, όπου πήρε συνολικά 176 ψήφους (από 125 πέρυσι) φτάνοντας στο 10,42%, ανεβαίνοντας σε ψήφους και σε ποσοστά σε όλες τις σχολές.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα μέλη της Γραμματείας των ΠΚΣ τόνιζαν πως «παρά το γεγονός πως οι φετινές εκλογές διενεργήθηκαν μέσα σε κλίμα έντονης δικομματικής πόλωσης και σε καθεστώς υποσχέσεων και τρομοκρατίας, η Πανσπουδαστική είναι η μόνη παράταξη που από το 1995 ανεβαίνει σταθερά στις συνειδήσεις των φοιτητών και σπουδαστών και μάλιστα σε μια περίοδο που η συμμετοχή τους στα κοινά αυξάνεται. Αυτό δείχνει πως οι θέσεις της παράταξης και η πρότασή της για μαζικό μαχητικό φοιτητικό κίνημα συντονισμένο με το λαό, κερδίζουν συνεχώς έδαφος ανάμεσα στο φοιτητικό και σπουδαστικό κόσμο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ