Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρόβλημα στην άμυνα

Με πίστη ότι μπορούν να υλοποιηθούν οι στόχοι, παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα, συγκεντρώθηκαν χτες οι διεθνείς, ενόψει των σημαντικών αναμετρήσεων - εκτός - με Γεωργία (Σάββατο) και - εντός - με Αλβανία (Τετάρτη). Απαντες, φυσικά, συγκεντρώνουν (αρχικά) την προσοχή τους στο πρώτο παιχνίδι.

Ο Ρεχάγκελ αντιμετωπίζει προβλήματα στην αμυντική γραμμή. Ο Δέλλας θεωρείται απίθανο να ταξιδέψει στην Τιφλίδα, ενώ γίνεται αγώνας δρόμου από το ιατρικό επιτελείο, για να προλάβει τη συνάντηση με την Αλβανία. Αιτία ο τραυματισμός του στο ισχιακό νεύρο. Σε αμφιβολία τίθεται και η συμμετοχή του Καψή, που έχει πρόβλημα στη μέση. Παρ' όλα αυτά ο εκλέκτορας αλλά και οι διεθνείς δεν πτοούνται. Πιστεύουν ότι τα κενά μπορούν να καλυφθούν επάξια από τους αντικαταστάτες και η Εθνική να παρουσιαστεί απολύτως αξιόμαχη.

Στο μεταξύ ούτε ο Αντώνης Νικοπολίδης ακολούθησε το πρόγραμμα εκγύμνασης των υπόλοιπων συμπαικτών του. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έκανε ατομικό πρόγραμμα προπόνησης λόγω ενοχλήσεων στην ωμοπλάτη, αφού ο Ότο Ρεχάγκελ προτίμησε να τον ξεκουράσει για μην επιβαρύνει την κατάστασή του. Πάντως, το ιατρικό επιτελείο της ελληνικής ομάδας είναι αισιόδοξο, καθώς τονίζει πως ο Νικοπολίδης θα είναι έτοιμος για την αναμέτρηση με τη Γεωργία.

Η Γεωργία κάθε άλλο παρά εύκολος αντίπαλος είναι - και μάλιστα στην έδρα της - γι' αυτό και οι γνώμες διίστανται για το τι είναι θετικό αποτέλεσμα. Ο ένας από τους νέους, ο Γκέκας, θεωρεί πως η «νίκη είναι μονόδρομος. Θα βρεθούμε απέναντι σε μια καλή ομάδα, όμως αν παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας πιστεύω θα τα καταφέρουμε». Μαζί του συμφωνεί και ο Γκούμας: «Αν είμαστε αυτοί που πρέπει, δε θα έχουμε κανένα πρόβλημα. Πρέπει να κερδίσουμε το παιχνίδι το Σάββατο, για να μείνουμε "ζωντανοί" στο κυνήγι της πρόκρισης. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, οι Γεωργιανοί έχουν δείξει καλά στοιχεία και εμείς με τη σειρά μας πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή».

Διαφορετική εκτίμηση έχει ο Χαλκιάς: «Ακόμη και με το βαθμό της ισοπαλίας δε χάνουμε τον στόχο. Αλλά σε περίπτωση νίκης στη Γεωργία καλύπτουμε κάποιους πόντους που χάθηκαν στην αρχή των προκριματικών. Ολα τα παιδιά είναι έτοιμα και πιστεύω ότι θα κάνουμε χαρούμενους όλους τους φιλάθλους». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Γιαννακόπουλος: «Θετική είναι και η ισοπαλία, εμείς όμως θα παίξουμε για να κερδίσουμε. Η Γεωργία διαθέτει ένα πολύ ισχυρό σύνολο στην έδρα της. Θα κοιτάξουμε να προετοιμαστούμε κατάλληλα αυτές τις μέρες, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε 100% έτοιμοι σε αυτό το ματς. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος, και ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να εξελιχθεί η βαθμολογική κατάσταση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ