Τετάρτη 23 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕΓΑΣ
Υπερασπίστηκε την απόφαση - σκάνδαλο

Στην υπεράσπιση της απόφασης της δικαστικής επιτροπής του ΣΕΓΑΣ, την γνωστή «φούσκα» της δήθεν κάθαρσης για το ντόπινγκ σε Ελληνες αθλητές, που αθώωσε τους Κεντέρη και Θάνου για την υπόθεση άρνησης ελέγχου ντόπινγκ μια μέρα πριν την έναρξη της Ολυμπιάδας, αναλώθηκε χτες το βράδυ ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Β. Σεβαστής μιλώντας στη διακομματική επιτροπή της Βουλής για την καταπολέμηση του ντόπινγκ.

Χωρίς να μιλήσει επί της ουσίας, για τη σαπίλα του ντόπινγκ που έχει διαβρώσει τα πάντα, ισχυρίστηκε ότι στην υπόθεση έγιναν λάθη και παραλείψεις από όλες τις πλευρές. Για την ελληνική πλευρά είπε απλώς ότι έπρεπε να είχε βελτιώσει το μηχανισμό ετοιμότητας προκειμένου οι αθλητές να είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή για ελέγχους ντόπινγκ.

Αντίθετα, για τη διεθνή ομοσπονδία στίβου και τη ΔΟΕ είπε ότι για την εκδίκαση της υπόθεσης από τον ΣΕΓΑΣ δεν έστειλαν επαρκή στοιχεία που θα οδηγούσαν στην καταδίκη τους. «Μας ανέθεσαν να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα αλλά δε μας έδωσαν στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά. Ο Β. Σεβαστής εκτίμησε ότι με τα υπάρχοντα στοιχεία είναι δύσκολο να μην καταδικαστεί από τις διεθνείς ομοσπονδίες ο Κ. Κεντέρης για τον οποίο είπε ότι ήδη έχει υποστεί πολλές ζημιές από την απώλεια χορηγών. Τόσο για τον Κεντέρη όσο για την Θάνου είπε ότι πολύ δύσκολα θα συνεχίσουν την καριέρα τους.

Μεγάλο μέρος της ομιλίας του το αφιέρωσε στον πρώην ελεγκτή της ΔΟΕ για το ντόπινγκ γιατρό Ι. Ψαρέλλη καταγγέλλοντάς τον ουσιαστικά ότι με τις δηλώσεις του για άρνηση Ελλήνων αθλητών να υποβληθούν σε ελέγχους ντόπινγκ, δυσφήμισε τη χώρα και δημιούργησε αρνητικό κλίμα για αυτούς.

Μιλώντας στην ίδια επιτροπή ο υπεύθυνος του εργαστηρίου ντόπινγκ του Ολυμπιακού Σταδίου Π. Τσαρούχας είπε ότι σύμφωνα με σχετική έρευνα το 14% των συμπληρωμάτων διατροφής που κυκλοφορούν περιέχουν απαγορευμένες ουσίες, χωρίς όμως να το αναφέρουν γιατί αντιδρούν οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες που τα παρασκευάζουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ