Πέμπτη 24 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΟΛΔΑΒΙΑ
Προς αλλαγή ονόματος το ΚΚ

Ολομέλεια πραγματοποίησε την Τετάρτη η ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Δημοκρατίας της Μολδαβίας, στην οποία αποφάσισε να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη συνεδρίαση του Κοινοβουλίου τον Β. Βορόνιν, Πρόεδρο του Κόμματος.

Μετά την Ολομέλεια της ΚΕ ο Βορόνιν, σε δηλώσεις του που μεταδίδει το πρακτορείο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, σημείωσε πως το κυβερνών ΚΚΔΜ θα πρέπει στο διάστημα των επόμενων δύο χρόνων να μετεξελιχθεί σε ένα ευρωπαϊκό κόμμα σοσιαλδημοκρατικού προσανατολισμού και, βέβαια, να αλλάξει το όνομά του. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η κομματική διαδικασία δε θα πρέπει να είναι γρήγορη, αλλά σταδιακή και προσεκτικά μελετημένη, κι αυτό γιατί «ένα μεγάλο καράβι δεν πρέπει απότομα να αλλάζει πορεία, εφόσον υπάρχει ο κίνδυνος να μπατάρει».

Και πρόσθεσε: «Ονομασίες στην ιστορία υπήρξαν διάφορες, κάτω από τις οποίες γίνονταν ατιμίες και προδοσίες, μεταξύ των άλλων και γενοκτονίες ενάντια στους ίδιους τους λαούς. Σε τελική φάση όλα εξαρτώνται από τους ανθρώπους, που αποτελούν τον κορμό του κόμματος και προωθούν τις διάφορες υποθέσεις από τα πόστα που έχουν».


Ι. Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ