Κυριακή 27 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πατριδογνωμόνιο
Ευρωραγιάδες;

Μέρες που είναι και μέρες που έρχονται άγριου αντιλαϊκού πολέμου που έχει ανοίξει εδώ και δεκαετίες η «ιερά συμμαχία» των ευρωατλαντικών συμφερόντων, η χυδαιότητα της επικαιρότητας άρχισε ν' ανοίγει αυτιά και μάτια και μυαλά.

Το... είναι της ΕΕ τώρα, χάρη στο... φαίνεσθαί της, αναδύεται κυνικό, αλαζονικά πλουτοκρατικό, ταξικά αυθάδικο. Επίτροποι, υπάλληλοι, δημοσιοσχετίστες και περιφερειακοί σερβιτόροι της μεγάλης ευρωπαϊκής ιδέας, αντιμετωπίζουν - μια μικρή δράκα αυτοί με φουσκωμένα πορτοφόλια - όλους τους υπόλοιπους ως ευπειθείς υπηκόους.

Αυτή η γραφειοκρατική βρυξελιώτικη νεοφεουδαρχία, χοντροκαθισμένη στις τέσσερις ελευθερίες του διαβόητου Μάαστριχτ, ήρθε με τη βαβούρα περί βασικού μετόχου να δείξει τα... λάβαρά της. Κράτη, κυβερνήσεις αλλά κυρίως και προπάντων εργαζόμενοι, λαοί με ιστορία με αγώνες με κατακτημένη δι' αίματος την Ελευθερία, πρέπει να μείνουν αμέτοχοι του μέλλοντός τους.

Η «διεύθυνση» του ευρωσκάφους προστάζει τι θέλει για τ' αφεντικά και τους χορηγούς της, για τα ιερά και τα όσια των πολυεθνικών και τα πόπολα ή υπακούουν ή θα τους επιβάλλεται πρόστιμο. Η ποινή έχει και την αιτιολόγησή της. Δε μας αρέσει η πολιτική σας, η κοινωνία σας, οι φάτσες σας βρε αδερφέ, εφόσον δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα της Ενωσης. Αλλωστε μέρες που είναι και το δήθεν ευρωσύνταγμα συζητιέται και κρίνεται, δεν είναι καιρός να θυμάται κανένας λαός ότι σήκωσε κάποτε κεφάλι από πιο αδύναμη θέση μάλιστα, σε βάρβαρους καταπατητές των δικαιωμάτων του.

Τα διδάγματα της 25ης Μαρτίου του 1821 ακριβώς επειδή είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και πιο χρήσιμα για το λαό μας και τα νιάτα του, αποσιωπούνται, συσκοτίζονται, διαθλώνται και εν τέλει διαστρεβλώνονται σε εκτιμήσεις και διαγγέλματα «καταστροφής», αμαύρωσης της εικόνας της «λαμπρά υποταγμένης χώρας» Ελλάδας. Οι ντελάληδες τάζουν βαβυλιάδες, εκτοξεύουν απειλές για ξεφτίλα, προκειμένου να μη θυμηθεί κανείς Μακρυγιάννηδες, Κανάρηδες, Παπαφλέσσα, Κούγκια και Ζάλογγο.

Πρέπει πάση θυσία, το ευρωσύνταγμα να μείνει ως πρόθεση και περιεχόμενο στα χέρια των ολίγων. Να λειτουργεί ως κλίνη του Προκρούστη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Ο σύγχρονος ραγιάς της Ευρώπης πρέπει να μάθει να κάνει στην μπάντα όταν περνάνε οι αγάδες και οι ντόπιοι κοτσαμπάσηδες. Και ν' αγιάζει μόνο σφαγμένος. Συναινετικά. Ανταγωνιζόμενος τους άλλους ραγιάδες σε υποταγή.

Το σύνθημα του ΚΚΕ για διπλό «όχι» στην ΕΕ και το ευρωσύνταγμα, η στρατηγική πολιτική επιλογή της αντίστασης, της ανυπακοής, της απειθαρχίας στις προσταγές των σύγχρονων δυναστών, είναι η θαρραλέα, εφικτή και ιστορικά δικαιωμένη απάντηση στα τεχνητά διλήμματα των ημερών.

Με την πεποίθηση και την οργή που γεννάει η πρόταση της Ενωσης ότι «η Ελευθερία πρέπει ν' αγοράζεται από τους σύγχρονους σκλάβους κι ενίοτε να επιδοτείται προσωρινώς άμα είναι παραγωγικοί και πιστοί», ο μεγάλος ξεσηκωμός αναδεικνύεται σήμερα, το 2005, κατάκαρδα στην άνοιξη, ο μόνος δρόμος με λαϊκό αύριο και προοπτική.

Χρόνια μας πολλά, μετωπικά, συγκρουσιακά και νικηφόρα.


Της
Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ