Τρίτη 29 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
«Νεκρώνει» σήμερα η αγορά

«Λουκέτο» βάζουν στα καταστήματα οι έμποροι, απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

Την απόφασή τους να «ορθώσουν» αγωνιστικό μέτωπο για να μην περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια απελευθέρωσής του ωραρίου διαμηνύουν οι μικρέμποροι και οι εμποροϋπάλληλοι της Λάρισας, ξεκινώντας δυναμικές κινητοποιήσεις. Αφετηρία των κινητοποιήσεων αποτελεί το σημερινό κλείσιμο των καταστημάτων από τους εμπόρους και η απεργία των εμποροϋπαλλήλων της Λάρισας καθώς και οι συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν το πρωί και στη συνέχεια θα ενωθούν. Οι εμποροϋπάλληλοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στη συνέχεια με πορεία θα κατευθυνθούν στο Επιμελητήριο, όπου έχει οριστεί το αγωνιστικό ραντεβού των εμπόρων.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΗΚΕΒΕ Λάρισας, απευθύνοντας στους εμπόρους κάλεσμα μαζικής και δυναμικής συμμετοχής στη σημερινή κινητοποίηση, καταγγέλλοντας πως «η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την αντιλαϊκή πολιτική του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει με την επέκταση του ωραρίου στο λιανικό εμπόριο να δώσει ένα ακόμη αποφασιστικό χτύπημα στους αυτοαπασχολούμενους και στους μικρέμπορους» υπογραμμίζει: «Αλλος δρόμος δεν υπάρχει παρά αυτός του αγώνα, όχι μόνο για το ζήτημα της απελευθέρωσης του ωραρίου, αλλά και για το σύνολο των προβλημάτων που προκαλούνται από την πολιτική εξυπηρέτησης των μεγάλων συμφερόντων».

Και καταλήγει: «Δεν τελειώνουμε με την απεργία της 29ης Μάρτη. Ο αγώνας μας πρέπει να συνεχιστεί. Πρέπει μαζί με τους εργαζόμενους στο εμπόριο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και την εφαρμογή μιας άλλης φιλολαϊκής. Ζητάμε ένα ωράριο που θα είναι υποχρεωτικό για όλα τα καταστήματα, θα καθορίζει την Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα, νομοθετικά κατοχυρωμένη, θα προβλέπει τρία απογεύματα κλειστά Τρίτη - Πέμπτη - Σάββατο και τρεις μέρες πρωί - απόγευμα Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή. Ζητάμε να παραμείνει το ωράριο στη Λάρισα ως έχει».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ