Τετάρτη 30 Μάρτη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Κόβουν τις δαπάνες για την Παιδεία μέχρι και 40%!

Ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις λαϊκές οικογένειες! Τα έκτακτα μέτρα της λιτότητας από κυβέρνηση - ΕΕ βάζουν στο στόχο και τη δωρεάν Παιδεία! Η κατάσταση γίνεται κρίσιμη, με τις χτεσινές ανακοινώσεις του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους! Κόβουν κατά 40% τις επιχορηγήσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, 40% για σίτιση και στέγαση, 30% για συγγράμματα! Δηλαδή, ακόμα λιγότεροι φοιτητές να τρώνε στις λέσχες, ακόμα λιγότεροι να μένουν στις εστίες και, όπως δήλωσε ο Θ. Βερέμης, το Δεκέμβρη θα υπάρχει γνωμοδότηση του εθνικού «διαλόγου» για την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων! Από την άλλη αυξάνουν και τον ΦΠΑ σε όλα τα προϊόντα. Ακόμα περισσότερα λεφτά, δηλαδή, για τις άμεσες ανάγκες μας σε φαΐ, στους λογαριασμούς, στα νοίκια! Την ίδια στιγμή που δίνουν φοροαπαλλαγές στις επιχειρήσεις για το «καλό της οικονομίας», να μην πάθει τίποτα δηλαδή η τσέπη της ολιγαρχίας!

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ κατηγορούν ο ένας τον άλλον. Υποκριτές και οι δυο τους, αφού από κοινού στήριζαν και στηρίζουν αυτήν την πολιτική. Της υποχρηματοδότησης, της ιδιωτικοποίησης, της υποβάθμισης και των κερδών για το κεφάλαιο. Από κοντά και οι ΔΑΠ - ΠΑΣΠ. Με τα δυο χέρια ψήφιζαν τους μειωμένους προϋπολογισμούς στα πανεπιστήμια! Ιδιωτικά ΑΕΙ είναι η πρότασή τους. Να δίνονται δάνεια στους φοιτητές, η απάντησή τους. «Συμμετοχή υπό όρους των ιδιωτών στην εκπαίδευση», λέει η ΠΑΣΠ. Ποιους όρους; Αυτούς που πρότεινε ο Γ. Παπανδρέου προεκλογικά: Να δουλεύουν ανασφάλιστοι για τέσσερα χρόνια οι νέοι εργαζόμενοι, για να λυθεί το πρόβλημα της ανεργίας! Μας θέλουν, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, και να πληρώνουμε από την τσέπη μας και να είμαστε φτηνοί εργαζόμενοι! Οσοι, όμως, λένε τέτοια, δεν μπορούν να λέγονται εκπρόσωποι των φοιτητών! Αυτοί είναι εκπρόσωποι των εργοδοτών και των τραπεζών! Να τους δώσει, λοιπόν, βραβείο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Βιομηχανιών και να τους δώσουν και οι φοιτητές αυτό που τους αξίζει: Μαύρο σε ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, κόκκινο στην κάλπη!

Κοίτα ποιος χαφιές μιλάει!

Το θράσος έχει και τα όριά του. Αλλά αυτό δεν το γνωρίζουν, ως φαίνεται, οι ΔΑΠίτες στη Λάρισα, που με προκήρυξή τους ενάντια στην ΠΚΣ επιχειρούν την πλήρη αντιστροφή της πραγματικότητας. Κατηγορούν την ΠΚΣ ότι «φακελώνει σπουδαστές» επειδή μάζευε υπογραφές για να μπορέσει ο σύλλογος να κάνει Γενική Συνέλευση!

Πέρα από το ότι η ΔΑΠ μπλοκάρει συνεχώς τις μαζικές συλλογικές διαδικασίες των σπουδαστών κι από την άλλη κατηγορεί την ΠΚΣ γιατί δε συμμετείχε σε μια τμηματική συνέλευση(;), να μιλάνε και για φακέλωμα; Αυτοί; Πάει πολύ!

Μόλις την προηγούμενη βδομάδα, οι γονείς σπουδάστριας του ΤΕΙ (που δε μένουν καν στη Λάρισα) δέχτηκαν τηλεφώνημα στο σπίτι τους από τα τοπικά γραφεία της ΝΔ, ότι η κόρη τους «μοιράζει "Ριζοσπάστη"» και «συγχρωτίζεται» με τους κομμουνιστές»!

Και μιλούν οι ΔΑΠίτες για φακέλωμα...;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ