Σάββατο 20 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ακόμα 6 αγρότες στα δικαστήρια

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης κάθονται τη Δευτέρα έξι αγρότες-μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Μπλοκ Μαλγάρων, κατηγορούμενοι για ηθική αυτουργία(!) παρακώλυσης συγκοινωνιών στη διάρκεια των μεγάλων κινητοποιήσεων του 1996. Επίσης, την Τρίτη 30 του Μάη καλούνται οι ίδιοι αγρότες να καθίσουν και πάλι στο εδώλιο του δικαστηρίου της Θεσσαλονίκης με παρόμοιες κατηγορίες. Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής που κατηγορούνται είναι ο Γ. Ρίσκος, πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κυμίνων, ο Κ. Ανεστίδης, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κυμίνων, ο Κ. Ζακαλκάς, ο Αν. Πασχαλούδης, ο Σωτ. Παρλαπάνης και ο Σπ. Σαλιάκης. Φορείς και αγρότες εκφράζουν τη συμπαράστασή τους προς τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής και διαβεβαιώνουν ότι θα το αποδείξουν αυτό έμπρακτα με τη συμμετοχή τους στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα στις 9 π.μ.

«Στη δίκη αυτή θα αποδείξουμε ότι ο αγώνας μας είναι και αγωνία αυτού του τόπου για ζωή», δηλώνουν οι έξι αγρότες. Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Κυμίνων καλεί τους αγρότες του Δήμου Αξιού να συμπαρασταθούν στους δικαζόμενους αγρότες, ενώ σε σχετική ανακοίνωσή του αναφέρει:

«To ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κυμίνων του Δήμου Αξιού δηλώνει τη συμπαράστασή του στη Συντονιστική Επιτροπή Μπλοκ Ν. Μαλγάρων, όπου ανάμεσά τους είναι ο πρόεδρος του ΑΣ Κυμίνων, Γιώργος Ρίσκος, και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Κυμίνων, Κ. Ανεστίδης, που δικάζονται τη Δευτέρα 22/55 με την κατηγορία ότι τόλμησαν να ζητήσουν καλύτερες τιμές για τα αγροτικά τους προϊόντα για να καλυτερεύσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους.

Το ΔΣ του Συνεταιρισμού καλεί την κυβέρνηση να πάρει θέση, εδώ και τώρα, και να σταματήσει τα "αγροτοδικεία", που είναι στημένα σ' όλη τη χώρα, σύροντας τους αγρότες, τα τελευταία χρόνια, στο εδώλιο του κατηγορούμενου σαν κοινούς εγκληματίες.

Ξεχνούν ότι οι αγρότες δουλεύουν κάτω από απαράδεκτες και αντίξοες συνθήκες, ότι από τη δική τους παραγωγή εξαρτάται η γεωργική ανάπτυξη της χώρας, ότι αυτοί που ασκούν πολιτική και αυτοί που διαχειρίζονται τη νομοθετική και δικαστική εξουσία ζουν στην κυριολεξία από τη δική τους φτηνή παραγωγή.

Ξεχνούν ότι στις δήθεν κρίσιμες στιγμές της χώρας (δύσκολες δικές τους και των κομμάτων εξουσίας), την τελευταία στιγμή εκλιπαρούν την ψήφο του αγρότη, τάζοντας "λαγούς με πετραχήλια" και την κερδίζουν αφού τα χρέη και οι υποχρεώσεις έχουν εξαθλιώσει τους παραγωγούς της χώρας μας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ