Τετάρτη 6 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Μειώστε τους συντελεστές ΦΠΑ

Την ανάκληση των σκληρών φορολογικών μέτρων της κυβέρνησης ζητά η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας με επιστολή της προς τον υπουργό Ανάπτυξης. Σε αυτή επισημαίνει: «Η ΟΒΣΑ εκφράζοντας την αγανάκτηση χιλιάδων επαγγελματιών βιοτεχνών και μικρών εμπόρων είναι κατηγορηματικά αντίθετη με τα νέα φορολογικά φοροεισπρακτικά μέτρα. Είμαστε αντίθετοι με την αύξηση των ήδη υψηλών έμμεσων φόρων και με την επιδίωξη να καλύψετε τα ελλείμματα που δημιούργησε και δημιουργεί η φιλομονοπωλιακή πολιτική που εφαρμόστηκε και από την προηγούμενη κυβέρνηση και από τη σημερινή σε βάρος των μικρών επαγγελματιών εμπόρων και των εργαζομένων».

Και συνεχίζει: «Η ΟΒΣΑ σας καλεί να επανεξετάσετε την απόφαση για αύξηση του ΦΠΑ από 8% στο 9% και από 18% στο 19%, γιατί θα έχουμε νέο κύκλο ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες και ανταλλακτικά που θα χρησιμοποιήσουμε στη δουλιά μας, όπως και αυξήσεις στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Εκτιμούμε ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα ενισχύσει την ασύδοτη κερδοσκοπική δράση των μεγάλων επιχειρήσεων σε βάρος των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, μειώνοντας ακόμα πιο πολύ την αγοραστική τους δύναμη».

Καταλήγοντας, τονίζει: «Γνωρίζετε ότι οι μικρές επιχειρήσεις ζουν από τις πιο δύσκολες περιόδους. Η αύξηση του ΦΠΑ θα επιδεινώσει ακόμη πιο πολύ τη θέση τους στον αγώνα για επιβίωση. Σας ζητούμε να ανακαλέσετε την απόφαση και να μειώσετε δραστικά το ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ