Παρασκευή 8 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΣΦΗΝΕΣ
Εκλογο-μαγειρέματα

Κάτι σάπιο υπάρχει στα μαγειρέματα της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ για τον ορισμό εφορευτικών επιτροπών και εκλογικών κανονισμών των συλλόγων ενόψει των σπουδαστικών εκλογών.

Υπό το βάρος των αποκαλύψεων της Πανσπουδαστικής για μηχανισμούς εκβιασμών και ρουσφετιού από τις παρατάξεις της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ, με στόχο την εξαγορά της ψήφου, αλλά και ύστερα από πρόταση της ΠΚΣ, η απόφαση του απερχόμενου ΚΣ της ΕΣΕΕ για τις εκλογές διασφαλίζει τους ελάχιστους όρους που αποτρέπουν τη νοθεία (π.χ. οι σπουδαστές θα ψηφίσουν με επίδειξη ταυτότητάς τους). Η ΔΑΠ, όμως, αρνήθηκε να υπογράψει αυτήν την απόφαση, δείχνοντας ότι δεν επιθυμεί οι σπουδαστικές εκλογές να αποτυπώσουν τους πραγματικούς συσχετισμούς, αλλά πλαστές πλειοψηφίες.

Και δε σταμάτησε εκεί. Οπου οι συσχετισμοί την ευνοούν, άρχισε να πρωτοστατεί στη διεξαγωγή συνελεύσεων και συνεδριάσεων ΔΣ με σκοπό να αναιρέσει την απόφαση του απερχόμενου ΚΣ της ΕΣΕΕ! Σε Χαλκίδα, Λαμία, Αρτα και Κοζάνη ήδη πήρε ξεδιάντροπες αποφάσεις που πετάνε στα σκουπίδια την προαναφερόμενη απόφαση και στρώνουν το χαλί για εκλογικά μαγειρέματα και νοθείες!

Από την άλλη, αν και έχουν περάσει πολλές βδομάδες από την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς, η ΠΑΣΠ συνεχίζει να φοράει τη μάσκα του υπερασπιστή της «διαφάνειας», κρύβοντας ότι και η ίδια είναι «χωμένη μέχρι το λαιμό» στη διαπλοκή και συναλλαγή με γραμματείες και καθηγητές. Με το ένα πόδι στη «διαφάνεια» και με τα... δύο χέρια στο ρουσφέτι!!

Το μόνο που τους νοιάζει είναι να βγει δυναμωμένη η πολιτική της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ που υποβαθμίζει τις σπουδές και ξεπουλάει το μέλλον μας. Να μην τους κάνουμε το χατίρι! Σε κάθε προσπάθεια νοθείας να βρουν μπροστά τους χιλιάδες σπουδαστές που βάζουν στην άκρη τους εχθρούς του σπουδαστικού κινήματος!

Στις 13 Απρίλη τους στέλνουμε μήνυμα! Μαύρο στους «μαυραγορίτες» των αναγκών μας!

Τα ΕΑΑΚ σε ρόλο πυροσβέστη...

Και όπου ΔΑΠ και ΠΑΣΠ δεν τα καταφέρνουν να βάλουν στο περιθώριο το φοιτητικό κίνημα και να «σπρώξουν» με τον τρόπο τους τα αντιλαϊκά μέτρα, αναλαμβάνουν δράση οι «πυροσβέστες» των ΕΑΑΚ! Στη ΓΣ του Πολυτεχνείου Κρήτης (5/4), η Ενωτική Πρωτοβουλία (ΕΑΑΚ) πήρε απόφαση για κατάληψη 5 ημερών!!

Την ώρα που κυβέρνηση, ΠΑΣΟΚ και ΕΕ υλοποιούν το κουρέλιασμα των πτυχίων μας και η αξιολόγηση - κατηγοριοποίηση είναι προ των πυλών, την ώρα που χρειάζεται η μαζική απάντηση των φοιτητών, τα ΕΑΑΚ αποφασίζουν να κλείσουν τη σχολή και να στείλουν τους φοιτητές στα σπίτια τους! Μια βδομάδα πριν τις φοιτητικές εκλογές, ευκαιρία για πλατιά συζήτηση και καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής, ευκαιρία για βήμα στην αλλαγή των συσχετισμών στο φοιτητικό κίνημα, τα ΕΑΑΚ «κλείνουν» τη σχολή και «ανοίγουν» το δρόμο στην αντιεκπαιδευτική λαίλαπα!

Αλήθεια, τι διαφορά έχει η στάση τους από την ΠΑΣΠ, η οποία με καταλήψεις βδομάδων στα ΤΕΙ της Κρήτης, άδειασε τις σχολές από τους σπουδαστές και τους έστειλε στο περιθώριο των εξελίξεων; Το ίδιο καλοί «νεροκουβαλητές» είναι όλοι τους για την κυβέρνηση!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ