Τρίτη 12 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυνική εκμετάλλευση

Το πολυδιαφήμισαν. Το στήριξαν, με την αίγλη τους επώνυμοι Ελληνες των Γραμμάτων και Τεχνών, δεχόμενοι να γίνουν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του. Πλην, όμως, οι αποφάσεις παίρνονται από άλλους, αν όχι και απ' αλλού. Ο λόγος για το «Αμερικανο-Ελληνικό Κέντρο Τεχνών», στο Χαλάνδρι, δημιούργημα της πρεσβείας των ΗΠΑ, που χρηματοδοτούν, υποτίθεται, «χορηγοί».

Η αναφορά μας σ' αυτό οφείλεται σε ανακοίνωση - καταγγελία των «Διεθνών Σχέσεων Πολιτισμού», για μη τήρηση από το ΑΕΚΤ της οικονομικής συμφωνίας για την παράσταση «Χορεύτρια με ρόδες», η οποία συντελέστηκε από άτομα με ειδικές ανάγκες. «Λυπούμεθα βαθύτατα για τις "περιπέτειες" που ενεπλάκησαν οι συντελεστές που δούλεψαν για το σκοπό αυτό και παραμένουν μέχρι σήμερα σε αναμονή για την καταβολή των αμοιβών τους», τονίζουν οι Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού, δηλώνοντας ότι προέβησαν «σε όλες τις νόμιμες ενέργειες» για το θέμα.

Διαπιστώνοντας (κάλλιο αργά παρά ποτέ...) το απροκάλυπτο «ποιόν» του αμερικανοκίνητου «κέντρου τεχνών», οι Διεθνείς Σχέσεις Πολιτισμού υπογραμμίζουν: «Φαίνεται ότι η ευαισθησία και ο πολιτισμός αρχίζουν και τελειώνουν σε ό,τι λάμπει και προβάλλεται σε γιγαντιαίες "αφίσες" και όχι την ώρα του σεβασμού του δικαιώματος της εργασίας έναντι αμοιβής».

Το ερώτημα είναι: Οι επώνυμοι, οι οποίοι πλαισιώνουν το «κέντρο» δέχονται να είναι συμμέτοχοι μιας κυνικής εκμετάλλευσης, ακόμα κι όταν πρόκειται για άτομα με ειδικές ανάγκες;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ