Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Παίρνουν στα «χέρια» τους τις συμβάσεις

Ζητούν συνάντηση με τον εργοδοτικό σύνδεσμο, αλλά και με την Ομοσπονδία του κλάδου, λόγω της μεγάλης καθυστέρησης

Με αφορμή τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας στο χώρο του εμπορίου και των ιδιωτικών υπαλλήλων, που δεν έχουν υπογραφεί ακόμα από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), πέντε σωματεία ζητούν με επιστολή τους να συναντηθούν με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών ΕΠΕ και Γραφείων, προκειμένου να εκθέσουν τις απόψεις τους για τις συμβάσεις, την Πέμπτη 25 Μάη.

Η επιστολή υπογράφεται από τα σωματεία: Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων ΑΕ και Γραφείων, Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Μαρινόπουλου, Σωματείο Υπαλλήλων Συμβολαιογραφείων Αθηνών - Πειραιά και Προαστίων, Σύλλογος Βιβλιοχαρτοϋπαλλήλων.

Ταυτόχρονα, με επιστολή τους προς την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων τα ίδια σωματεία καταγγέλλουν ότι η κατάσταση με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας δεν πάει άλλο. «Με μαθηματική ακρίβεια οδηγούνται σε απαξίωση με τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αλλά και της ΟΙΥΕ. Ζητήματα όπως το περιεχόμενο των ΣΣΕ, αλλά και οι διαδικασίες υπογραφής των δρομολογούνται χωρίς τα σωματεία που έχουν τον πρώτο λόγο», καταγγέλλουν τα σωματεία.

Επίσης τονίζουν ότι η Ομοσπονδία υπογράφει συμβάσεις λιτότητας που ουσιαστικά εξυπηρετούν τα κέρδη των εργοδοτών και βάζουν τους εργαζόμενους και το συνδικαλιστικό κίνημα σε γύψο. Για τους λόγους αυτούς, τα σωματεία ζητούν και από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας να συναντηθούν μαζί της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ