Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΛΑΔΩΝ ΕΝΔΥΣΗΣ
Προσκλητήριο αντίστασης

Συγκέντρωση την Παρασκευή στη Νάουσα και σε δεκάδες πόλεις στη συνέχεια, για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης

Συγκέντρωση ενημέρωσης των εργαζομένων στους κλάδους ένδυσης για τη νέα προωθούμενη αντιασφαλιστική λαίλαπα και με στόχο την αγωνιστική ετοιμότητά τους για την υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης, διοργανώνει η Ομοσπονδία Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Ελλάδας, την Παρασκευή 26 Μάη, στις 7 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας. Η κινητοποίηση είναι η πρώτη ανάλογων συγκεντρώσεων, που προγραμματίζει σε μια σειρά πόλεις της χώρας. Ηδη έχουν καθοριστεί συγκεντρώσεις στις 8 Ιούνη στην Πάτρα, στις 14 Ιούνη στη Λάρισα και στις 15 Ιούνη στην Αθήνα.

Στα πλαίσια προετοιμασίας των συγκεντρώσεων, πραγματοποιούνται συσκέψεις της Ομοσπονδίας με τα σωματεία - μέλη της. Ετσι, σήμερα το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας, με τη συμμετοχή σωματείων των κλάδων από τις περιοχές Βέροιας και Νάουσας.

Οπως σημειώνει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, η κοινωνική ασφάλιση έχει μπει στο στόχαστρο του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της κυβέρνησης. Επιδιώκεται - συνεχίζει - η αύξηση των ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση στα 65 για όλους, με κατάργηση του θεσμού βαρέων και ανθυγιεινών, η κατάργηση της πρόωρης συνταξιοδότησης, με εξίσωση των ορίων ηλικίας των γυναικών με τους άνδρες, υπολογισμό της σύνταξης με βάση το μέσο όρο των αποδοχών της τελευταίας 10ετίας, περιορισμό των αναπηρικών συντάξεων, μείωση συντάξιμου μισθού και επικουρικών συντάξεων, μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

«Η κοινωνική ασφάλιση - τονίζει - είναι μεγάλη κατάκτηση των εργαζομένων και θέση μας είναι ότι, όχι απλώς πρέπει να διασωθεί, αλλά πρέπει να αναπτυχθεί». Το πλαίσιο διεκδικήσεων της Ομοσπονδίας είναι: Δημόσια κοινωνική και υποχρεωτική ασφάλιση. Οχι στην ιδιωτικοποίηση του κλάδου συντάξεων και υγείας και της μεταφοράς των αποθεματικών του ΙΚΑ στο Χρηματιστήριο. Ασφαλιστική κάλυψη όλων των εργαζομένων και στοιχειώδης κάλυψη για τον ελάχιστα απασχολούμενο. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων. Εφαρμογή τριμερούς χρηματοδότησης. Ασφάλιση χρόνου ανεργίας και ασθενείας. Αξιοπρεπείς συντάξεις.

Η Ομοσπονδία καλεί τους εργαζόμενους να απορρίψουν τη λογική της αναποτελεσματικότητας της πάλης, που υιοθετεί η ηγεσία της ΓΣΕΕ για να αποπροσανατολίσει. Η δημιουργία - επισημαίνει - του ΠΑΜΕ θέτει τις βάσεις του ταξικού πόλου αντίστασης για την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής και καταλήγει: «Μπορούμε να αντιδράσουμε, μαζί με τα ταξικά σωματεία να πάρουμε στα χέρια μας την υπόθεση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ