Τρίτη 23 Μάη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 47
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
«Χιτσκοκικό φινάλε»

Τα πάνω κάτω ήρθαν στο φινάλε της Μπουντεσλίγκα, όπου η Μπάγερν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια Γερμανίας ακριβώς την τελευταία αγωνιστική. Οι Βαυαροί επικράτησαν της Βέρντερ Βρέμης με 3-1, ενώ την ίδια ώρα η πρωτοπόρος μέχρι εκείνη τη στιγμή Λεβερκούζεν «αυτοκτονούσε» σε ένα προάστιο της Κολωνίας. Εχανε με 2-0 από την αδιάφορη βαθμολογικά Ουντερχάχιγκ και τα όνειρα μετετρέπονταν σε εφιάλτη. Μπάγερν και Λεβερκούζεν ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση με 73 βαθμούς, αλλά το πρωτάθλημα ταξίδεψε για τη Βαυαρία λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων στα μεταξύ τους παιχνίδια. Υπενθυμίζεται ότι έστω και από σπόντα η ομάδα του Οτμαρ Χίτζεφελντ πήρε το νταμπλ αφού είχε κατακτήσει και το Κύπελλο Γερμανίας. Στη μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις που οδηγούν στο Τσάμπιονς Λιγκ κερδισμένη βγήκε η έτερη βαυαρική ομάδα Μόναχο 1860 αφού με αντίπαλο την Καϊζερσλάουτερν πήρε τον πόντο που ήθελε (1-1) ενώ αντίθετα η Χέρτα έχασε στην έδρα της από την Μπορούσια Ντόρτμουντ. Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπάγερν 73, Λεβερκούζεν 73, Αμβούργο 59, Μόναχο 1860 53, Καϊζερσλάουτερν 50 κλπ.

ΑΓΓΛΙΑ:Η Τσέλσι έγινε το Σάββατο η τελευταία Κυπελλούχος Αγγλίας που στέφεται στο ιστορικό «Γουέμπλεϊ», αφού ως γνωστό το στάδιο θα γκρεμιστεί προκειμένου να χτιστεί στη θέση του ένα πιο σύγχρονο. Η ομάδα του Τζιαλούκα Βιάλι επικράτησε με 1-0 της Αστον Βίλα χάρη σε ένα τραγικό λάθος του τερματοφύλακα των «Βίλα» Τζέιμς. Ετσι η Τσέλσι εκτός από τους ηθικούς λόγους για την κατάκτηση τροπαίου έχει έναν ακόμη για να πανηγυρίζει αφού εξασφάλισε τη συμμετοχή της στην Ευρώπη μέσω του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

ΙΣΠΑΝΙΑ:Τα κατάφερε η Λα Κορούνια. Μπορεί κάποιες στιγμές να.. ίδρωσε, να... αγωνιούσε, να... τρόμαξε, αλλά τελικά κατέκτησε το πρωτάθλημα Ισπανίας. Η Ντεπορτίβο επικράτησε με 2-0 της Εσπανιόλ και πήρε την πρώτη θέση στην Πριμέρα Ντεβιζιόν με 69 βαθμούς. Δεύτερη ήταν η Μπαρτσελόνα που αναδείχτηκε ισόπαλη με 2-2 στην έδρα της με αντίπαλο τη Θέλτα. Το μυαλό στον τελικό φαίνεται να είχε η Ρεάλ Μαδρίτης και ηττήθηκε στην έδρα της από τη Βαγιαδολίθ με 2-1. Ετσι αν η «βασίλισσα» δεν κατακτήσει αύριο το τρόπαιο, του χρόνου δε θα μετάσχει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στους κερδισμένους του φινάλε στην Ισπανία και η Βαλένθια που επικράτησε με 2-1 της Σαραγόσα και εξασφάλισε θέση στο Τσάμπιονς Λιγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ