Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΛΟ
Προβάδισμα οι Πειραιώτες

Μια... ανάσα πριν τον τελικό βρίσκονται Ολυμπιακός και Εθνικός

Sportidea

Μια... ανάσα πριν τον τελικό βρίσκονται Ολυμπιακός και Εθνικός
Προβάδισμα για την πρόκρισή τους στο φετινό τελικό του πρωταθλήματος της Α1 απέκτησαν οι δυο Πειραιώτες, Εθνικός και Ολυμπιακός, μετά τη διεξαγωγή των πρώτων ημιτελικών το Σάββατο, όπου και οι δυο πήραν άνετα τις νίκες, απέναντι σε Χίο και Πανιώνιο αντίστοιχα. Ετσι τώρα οι... συμπολίτες χρειάζονται άλλη μια επικράτηση επί των αντιπάλων τους, προκειμένου να σφραγίσουν και τυπικά τα εισιτήρια του τελικού.

Οι «ερυθρόλευκοι», που θεωρητικά είχαν το πιο δύσκολο έργο, επικράτησαν τελικά του Πανιώνιου στο «Παπαστράτειο», και μάλιστα με το ευρύ 11-5. Οι βάσεις για τη νίκη μπήκαν στη δεύτερη περίοδο, όταν ο Ολυμπιακός μετέτρεψε το 1-1 σε 4-1 και κάπου εκεί η πλάστιγγα της νίκης άρχισε να γέρνει υπέρ του. Σε αυτό συντέλεσε και η απόδοση του Θεοδωρόπουλου, που σημείωσε τέσσερα τέρματα, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο αντίδρασης στους παίκτες του Αλέκου Βάσου.

Ο Πανιώνιος ήταν «τραγικός» στον «παίκτη παραπάνω», όπου μέτρησε μόλις 1 γκολ σε 8 προσπάθειες, την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε 4 σε 9. Τα εννιάλεπτα: 1-1, 4-1, 3-0, 3-3. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Θεοδωρόπουλος (4), Θωμάκος (3), Χατζηθεοδώρου (2), Ντόσκας, Κόχειλας. ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Καλακώνας (2), Λούδης, Δάνδολος, Παυλάκης.

Με τον αέρα του πρωτοπόρου της κανονικής περιόδου αλλά και του Κυπελλούχου ο Εθνικός δεν άφησε και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης στη Χίο την οποία νίκησε με 13-5. Οι παίκτες του Μάκη Βολτυράκη πήραν από την αρχή τα ηνία της αναμέτρησης και με επιθετικές αιχμές τους Στελλάτο, Δήμου και Μπλάνη δε δυσκολεύτηκαν να «χτίσουν» μια διαφορά την οποία διατήρησαν μέχρι τέλους. Τα εννιάλεπτα: 4-1, 2-1, 4-1, 3-2. ΕΘΝΙΚΟΣ: Στελλάτος (3), Δήμου (3), Μπλάνης (2), Βλοντάκης (2), Κοκκινάκης (2), Χατζηκυριακάκης. ΧΙΟΣ: Ντούλος (2), Κρστόβιτς (2), Τέττερης.

Οι ρεβάνς των αγώνων θα γίνουν αύριο Μ. Τετάρτη.

Εμεινε τρίτη η Βουλιαγμένη

Η ήττα στη δεύτερη ημέρα του φάιναλ φορ του Κυπέλλου Λεν Τρόφι από τη ρωσική Ουραλότσκα με 9-4 έμελλε να είναι καθοριστική για τα κορίτσια της Βουλιαγμένης και το στόχο που είχαν για την κατάκτηση του φετινού τροπαίου. Οι «οικοδέσποινες» του τουρνουά ηττήθηκαν και στο τελευταίο παιχνίδι από την ιταλική Οριζόντε με 9-8, με τις Ιταλίδες να παίρνουν το τρόπαιο και τις Ελληνίδες να μένουν τελικά τρίτες. Τη δεύτερη θέση πήρε η Ουραλότσκα και την τέταρτη η επίσης ρωσική Σκιφ. Η τελική βαθμολογία του Φάιναλ Φορ: Οριζόντε 6, Ουραλότσκα 4, Βουλιαγμένη 2, Σκιφ Μόσχας 0.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ