Τρίτη 26 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α' ΕΘΝΙΚΗ
Στα ύψη η αγωνία

Αυστηρά απαγορευμένη για καρδιακούς, αλλά και άκρως ενδιαφέρουσα ήταν η 27η αγωνιστική. Οι εναλλαγές, στο σκορ που συνεπάγονταν και διαφοροποιήσεις (11 συνολικά!) στη βαθμολογία, δημιούργησαν έντονα και συνεχώς εναλλασσόμενα συναισθήματα.

Το ποδοσφαιρικό λογοπαίγνιο «γκολ εσείς, σέντρα εμείς» βρήκε απόλυτη εφαρμογή στην άδεια (λόγω τιμωρίας) «Λεωφόρο». Μέχρι το 3-3 τα χαμόγελα «πηγαινοέρχονταν» από τη μια πλευρά στην άλλη και άπαντες πίστεψαν ότι μέχρι το τέλος θα βρισκόταν σ' εξέλιξη ένα θρίλερ. Ομως τελικά οι «τριφυλλοφόροι», αντεπιτέθηκαν και πήραν μια εύκολη (κυρίως από κει και πέρα) νίκη. Στο εν γένει παραγωγικό βράδυ, ξεχωριστή θέση έχει το υπέροχο γκολ του Γκονζάλες.

Για κάποια δευτερόλεπτα η ΑΕΚ γλίτωσε τις συνέπειες των... δωρεάν μαθημάτων «αυτοκαταστροφής». Ηταν κυρίαρχη - στο μεγαλύτερο διάστημα - του αγώνα και προηγήθηκε με 2-0. Οι περισσότεροι πίστεψαν ότι το ματς τελείωσε, μάλλον συμπεριλαμβανομένων και των παιχτών της. Ετσι ο ΟΦΗ, ένα λεπτό πριν το 90', ισοφάρισε. Μάλιστα, ήταν αυτός που πίεζε και έδειχνε πιο κοντά στη νίκη, στο χρόνο που απέμενε (καθυστερήσεις). Ομως ο Λυμπερόπουλος δεν είχε «πει» την τελευταία του κουβέντα. Περίπου 15 δευτερόλεπτα πριν το τελευταίο σφύριγμα, με «άπιαστο» σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του και σκόρπισε την απογοήτευση στους γηπεδούχους, που εξακολουθούν να ζουν στην... αβεβαιότητα.

Αντίθετα, ο Ολυμπιακός δε δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να κάμψει την αντίσταση του Αιγάλεω. Κέρδισε μάλλον εύκολα τον αντίπαλό του, αυτό όμως δεν εξωράισε τα προβλήματα, που φαίνεται πως ταλανίζουν τους «ερυθρόλευκους». Η αντίδραση μερίδας των οργανωμένων κατά του Μπάγεβιτς, οι διαπληκτισμοί μεταξύ υποστηρικτών και αντιπάλων του (στην κερκίδα) αλλά και η στάση του Τζιοβάνι - δεν πανηγύρισε το πανέμορφο γκολ που πέτυχε - δείχνουν ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη και οι ισορροπίες πολύ εύθραυστες.

Η Ξάνθη κέρδισε δίκαια τον Ηρακλή και «φρενάρισε» τα ευρωπαϊκά του όνειρα. Αντίθετα ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να κερδίσει τον Ιωνικό, που πήρε ένα σημαντικό βαθμό, στην προσπάθεια παραμονής του. Η Καλλιθέα «σκόνταψε» με τον Πανιώνιο αλλά διατηρεί ελπίδες εξόδου στο UEFA (μέσω της 6ης θέσης), αφού οι συνδιεκδικητές της έχασαν. Πολύτιμη νίκη για τον Αρη, που όμως παραμένει κοντά στη «ζώνη των καταραμένων». Τα ίδια ισχύουν και για την ισόβαθμή του Καλαμαριά, η οποία επικράτησε του Εργοτέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ