Παρασκευή 29 Απρίλη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΙΤΑΛΙΑ - ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Νέα υπόθεση ντόπινγκ

Το Κύπελλο Ιταλίας του 2000 που σήκωσε ο Καναβάρο και η Πάρμα (κόντρα στη Γιουβέντους) ίσως να μην ήταν τόσο... καθαρό

Sportidea

Το Κύπελλο Ιταλίας του 2000 που σήκωσε ο Καναβάρο και η Πάρμα (κόντρα στη Γιουβέντους) ίσως να μην ήταν τόσο... καθαρό
Πληθαίνουν οι αποκαλύψεις και οι καταγγελίες στην Ιταλία, σχετικά με τη χρήση αναβολικών ουσιών από ποδοσφαιριστές ομάδων του πρωταθλήματος της Α' Εθνικής. Ετσι, μετά τις αποκαλύψεις για χρήση αναβολικών από παίκτες της Γιουβέντους πριν από τέσσερα χρόνια αλλά και την επιστολή του δημόσιου κατήγορου του Τορίνο, Ραφαέλε Γκουαρινιέλο, στον υπουργό Υγείας της χώρας, Γκιρολάμο Σίρκια, όπου αναφέρει ότι η ερυθροποιητίνη δεν μπορεί να ανιχνευτεί στα δείγματα των παικτών, λόγω της μη ψύξης τους, η γειτονική χώρα φαίνεται να βρίσκεται μπροστά σε ένα ακόμη σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα, χτες το βράδυ αναμενόταν να προβληθεί από το κρατικό κανάλι ΡΑΙ ΝΤΟΥΕ βίντεο - ντοκουμέντο όπου ποδοσφαιριστές της Πάρμα, φαίνεται να κάνουν επιλογή των απαγορευμένων ουσιών που θα χρησιμοποιήσουν, πριν από αγώνα ευρωπαϊκού κυπέλλου! Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας, «La Reppublica», η βιντεοκασέτα που έφτασε στα γραφεία της κρατικής τηλεόρασης της χώρας, αφορά την Πάρμα του νυν προπονητή του Παναθηναϊκού, Αλμπέρτο Μαλεζάνι της περιόδου 1998 - 99, λίγες ώρες πριν τον τελικό του Κυπέλλου Uefa με τη Μαρσέιγ, που διεξήχθη στη Μόσχα (12 Μάη 1999) και στον οποίο οι «παρμέντσι» νίκησαν 3 - 0 και πήραν το τρόπαιο.

Θέλοντας να προσελκύσει περισσότερους τηλεθεατές, ο παρουσιαστής της εκπομπής που θα προβάλει το βίντεο, ονόματι Τζιάνι Μασότι τόνισε: «Στο βίντεο αυτό υπάρχουν ποδοσφαιριστές που μιλάνε μεταξύ τους κι επιλέγουν ποιες ουσίες θα χρησιμοποιήσουν. Οι εικόνες προέρχονται από ομάδα της Serie A και παίκτες διεθνούς επιπέδου».

Πάντοτε βάσει της «La Reppublica», το σκηνικό που περιγράφεται στη βιντεοκασέτα εκτυλίσσεται σε ξενοδοχείο της Μόσχας, λίγες ώρες πριν από τον τελικό. Ο τότε αρχηγός της Πάρμα και νυν κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους, Φάμπιο Καναβάρο, φέρεται να συζητά με ανθρώπους του ιατρικού τιμ της ομάδας. Ο διεθνής Ιταλός θέλει να μάθει πληροφορίες για το τι προκαλεί η χρήση κάποιας συγκεκριμένης ουσίας η οποία αποσκοπεί στην καρδιακή τόνωση.

Ολα αυτά συμβαίνουν μπροστά σε πολλούς συμπαίκτες του, οι οποίοι παρακολουθούν την όλη συζήτηση χωρίς να αντιδρούν και χωρίς να παρατηρείται κάποια νευρικότητα ανάμεσά τους. Το βίντεο δεν εμπλέκει άμεσα τον Αλμπέρτο Μαλεζάνι.

Η ενδεκάδα της Πάρμα σε εκείνο το ματς: Μπουφόν, Τιράμ, Σενσίνι, Καναβάρο, Φουσέρ, Ντ. Μπάτζιο, Μπογκοσιάν, Βανόλι, Βερόν (75' Φιόρε), Κρέσπο, (83' Ασπρίγια), Κιέζα (71' Μπάλμπο).

Η ουσία για την οποία γίνεται η συζήτηση μεταξύ Καναβάρο και γιατρών, ονομάζεται «Neoton». Μπορεί να μη συγκαταλέγεται στις απαγορευμένες αλλά αυτή υπάρχει στο φάκελο της ντροπής που αφορά τη δίκη της Γιουβέντους. Η «Neoton» προκαλεί εγρήγορση και επιτρέπει στον οργανισμό να ελευθερώσει περισσότερη ενέργεια. Παρ' όλα αυτά, μπορεί να προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες στο μεταβολισμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νωρίς για ...δάκρυα (2005-11-04 00:00:00.0)
«Χρυσός» νοθευμένος με ουσίες (2005-05-08 00:00:00.0)
Ομολογίες ΔΟΕ για το ντόπινγκ (2005-05-04 00:00:00.0)
Φιέστα στο ΟΑΚΑ (2002-05-18 00:00:00.0)
Παραπαίει η Γιουβέντους (1999-01-19 00:00:00.0)
Απόντος του Ντελ Πιέρο... (1998-06-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ