Τετάρτη 4 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ

192 ευρώ «Μπορεί να θεωρείται ένας από τους πλέον "τυχερούς" αρχαιολόγους αφού ανέσκαψε τον αμύθητο θησαυρό των 20.000 χρυσών κοσμημάτων που βρέθηκαν το 1979 στους τάφους του Τιλλιά Τεπέ στο Αφγανιστάν, στην περιοχή του ελληνιστικού κράτους της Βακτριανής. Μπορεί το όνομά του να συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο των πιο σημαντικών επιστημόνων αφού, έπειτα από επίμονες ανασκαφές που διήρκεσαν περισσότερα από 30 χρόνια, έφερε στο φως πέρυσι την κοιτίδα της αρχαιότερης θρησκείας του Ζωροαστρισμού, στο νοτιοανατολικό Τουρκμενιστάν. Σήμερα όμως διαβιοί ως ένας από τους πτωχότερους έλληνες, αφού ζει με την πενιχρότατη σύνταξη του ΟΓΑ. Ο λόγος για τον Ελληνα αρχαιολόγο κ. Βίκτωρα Σαριγιαννίδη που γεννήθηκε πριν από 74 χρόνια στην Τασκένδη» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

«Χρήμα, πολύ χρήμα» «"Δίκαιο θαρρώ τα ποσοστά από τον Ομηρο να δοθούν στα παιδιά του Κακριδή. Οι δικοί μου κληρονόμοι δεν το αξίζουν...". Τη συγκλονιστική αυτή φράση έγραψε ο Νίκος Καζαντζάκης στις 15 Οκτωβρίου του 1956, ένας μόλις χρόνο προτού πεθάνει, σε χειρόγραφο γράμμα του προς τη δικηγόρο του Αγνή Ρουσσοπούλου που τον αντιπροσώπευε στην Αθήνα (...) "Ο Καζαντζάκης είναι χρήμα, πολύ χρήμα" δήλωνε πρόσφατα μέσα σε μια δικαστική αίθουσα ο μάρτυρας των δύο εκ των έξι φυσικών κληρονόμων του Νίκου Καζαντζάκη» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

Αδολες νύχτες «Η σχέση του Πάνου Γεραμάνη με το ραδιόφωνο άρχισε το 1989 από τον 902 Αριστερά στα FM με την εκπομπή "Για τους ανθρώπους της νύχτας"» (η υπενθύμιση στα «ΝΕΑ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ