Κυριακή 8 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Α' ΕΘΝΙΚΗ
Καθοριστική «στροφή»

Τρεις ...στροφές απομένουν πλέον, για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος στην Α' εθνική, και τα περισσότερα ζητούμενα παραμένουν ρευστά. Γι' αυτό και τα στελέχη των ομάδων θεωρούν έστω και... ψήγμα γκέλας, «απαγορευτικό». Στο πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής, (της οποία τα παιχνίδια διεξάγονται σήμερα την ίδια ώρα - όπως αποφάσισε η ΕΠΑΕ - προς αποφυγή υποψιών συνεννόησης), υπάρχουν ενδιαφέρουσες και - τουλάχιστον θεωρητικά - αμφίρροπες αναμετρήσεις.

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει τον ΠΑΟΚ, και (πάντα θεωρητικά) έχει πιο δύσκολο έργο από τους άλλους δύο συνδιεκδικητές του τίτλου. Οι τριφυλλοφόροι - άφησαν πίσω τους τη γιορτινή ατμόσφαιρα και - δε φέρονται διατεθειμένοι για ...δώρα. Προσβλέπουν μόνο στη νίκη, ώστε να παραμείνουν οδηγοί της κούρσας. Οι γηπεδούχοι δεν έχουν βαθμολογικό ενδιαφέρον. Εξασφάλισαν την έξοδο στο κύπελλο UEFA και δεν υπάρχουν περιθώρια (χρονικά και βαθμολογικά) για ψηλότερα. Μοναδικός (όχι ήσσονος σημασίας, σύμφωνα με τις δηλώσεις τους) στόχος το γόητρό τους.

Η ΑΕΚ υποδέχεται τον Ιωνικό. Οι «κιτρινόμαυροι», μετά τον αποκλεισμό τους από το κύπελλο, στρέφουν όλο το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. Οπως - επιτέλους - παραδέχτηκαν (ύστερα από το μονότονο «δεν πάμε για τίποτα») «πλέον εδώ που φτάσαμε, είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε για τον τίτλο». Και αυτό σημαίνει - αλλά το οριοθετούν και οι ίδιοι - τρία στα τρία, αρχής γενομένης από σήμερα. Οι φιλοξενούμενοι (λογικά) έχουν σωθεί. Πάντως, αναζητούν θετικό αποτέλεσμα, ώστε να απομακρυνθούν ακόμα περισσότερο από τη ζώνη υποβιβασμού. O Ολυμπιακός, με την ψυχολογία στα ύψη από την πρόκριση στον τελικό, θ' αγωνιστεί στην Κέρκυρα. Με αντίπαλο τους - ήδη υποβιβασμένους - Φαίακες, οι «ερυθρόλευκοι» ούτε σαν ...κακόγουστο αστείο δε σκέφτονται πιθανότητα γκέλας.

Ο ΟΦΗ, με τη σχετικά αδιάφορη Ξάνθη, «καίγεται» για βαθμούς, αφού πλησίασε επικίνδυνα τη «ζώνη των καταραμένων». Την ...πόρτα του UEFA θέλει να κρατήσει ανοιχτή και η Χαλκηδόνα, και την παραμονή της στην Α' Εθνικής η Καλαμαριά. Συνοπτικά το πρόγραμμα, έχει ως εξής (19.00): ΟΦΗ - Ξάνθη, Ηρακλής - Καλλιθέα, ΑΕΚ - Ιωνικός, Πανιώνιος - Αρης, ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός, Κέρκυρα - Ολυμπιακός, Χαλκηδόνα - Καλαμαριά, Αιγάλεω - Εργοτέλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ