Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Εικαστικά
Λαογραφικό μουσείο στην Παλαιοκώμη

Μια προσωπική κατάθεση ψυχής στα πολιτιστικά δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και στον αγώνα για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας - αγώνας, που αφορά όμως μόνο το μεράκι μερικών συμπολιτών μας και όχι την εξουσία αυτού του τόπου - αποτελεί το Λαογραφικό Μουσείο, που δημιούργησε στην Παλαιοκώμη Σερρών ο ζωγράφος Τάσσος Χατζηγεωργιάδης.

Το μουσείο, που είναι σχεδόν έτοιμο και ετοιμάζεται για τα εγκαίνιά του την Ανοιξη του 2000, είναι εξ ολοκλήρου έργο του καλλιτέχνη, δουλεύοντας σ' αυτό για πάνω από 10 χρόνια, χωρίς καμία κρατική υποστήριξη, αν και την είχε ζητήσει προσωπικά από την τότε ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού.

Ο Τ. Χατζηγεωργιάδης γεννήθηκε στην Παλαιοκώμη το 1938, ταξίδεψε στη Γερμανία και την Ελβετία, όπου, παρά την επιτυχία του σαν ζωγράφος, δε θα βρει σταθερή δουλιά και θα επιστρέψει στην Ελλάδα για να βάλει μπροστά τη δημιουργία του μουσείου. Εκτός από τη ζωγραφική, έχει ασχοληθεί και με το γραπτό λόγο, ενώ συμμετέχει ενεργά στα κοινά και τους λαϊκούς αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ