Σάββατο 11 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
Εικαστικά
Ανθη και ανθοδέσμες

Εργο του Γιώργη Βαρλάμου
Εργο του Γιώργη Βαρλάμου
Υιοθετώντας το γιορτινό πνεύμα των ημερών, η αίθουσα τέχνης «Εκφραση» (Μεταξά και Φοίβης 11, Γλυφάδα) φιλοξενεί στους χώρους της από τη Δευτέρα έως τις 31 Δεκεμβρίου, την ομαδική έκθεση «Ανθη και Ανθοδέσμες για την υποδοχή του 2000». Στην εικαστική αυτή παρουσίαση, συμμετέχουν 25 συνολικά ζωγράφοι και γλύπτες, οι οποίοι φιλοτέχνησαν κυρίως άνθη και ανθοδέσμες, προκειμένου να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για το 2000. Παράλληλα, μέσα από αυτήν την έκθεση, επιχειρούν να εξοικειώσουν το ευρύ κοινό με το σύγχρονο τρόπο απόδοσης και μελέτης ενός θέματος με μακραίωνη ιστορία, του λουλουδιού, προσφέροντας ο καθένας δείγματα της προσωπικής του καλλιτεχνικής γραφής.

Ο Κώστας Αργύρης φιλοτέχνησε νεκρές φύσεις, συνθέσεις που διακρίνονται για την εσωτερικότητα και την αρμονική τους ανάπτυξη. Ο Τάσος Αριδάς έστρεψε την προσοχή του στα άνθη του χειμώνα, παρουσιάζοντας γκουάς και ακουαρέλες. Ο Γιώργης Βαρλάμος παρουσιάζει πικροδάφνες, σε μια σύνθεση που μαρτυρεί τις γνωστές αρετές του καλλιτέχνη και, κυρίως, τη λεπτότητα της απόδοσης, αλλά και τη χρωματική ευαισθησία της ζωγραφικής του τέχνης. Ο Στέλιος Γαβαλάς συμμετέχει με μια σειρά από γλυπτές συνθέσεις, ενώ ο Βασίλης Διονυσόπουλος προτείνει λουλούδια, που προβάλλουν ως επαναστάτες μέσα στο ήσυχο φυσικό τους περιβάλλον.

Ο Ευθύμης Ευθυμιάδης φιλοτέχνησε λουλούδια, που αναπτύσσονται στο περιθώριο μιας βιομηχανικής και βαθιά απρόσωπης κοινωνίας, ενώ ο Πέτρος Ζουμπουλάκης επέλεξε, όχι ένα λουλούδι, αλλά ένα δέντρο ολάνθιστο. Η Σοφία Μαζαράκη - Καλογεροπούλου φιλοτέχνησε ένα ανθοπωλείο και ο Χρήστος Καράς προτείνει μια σύνθεση σε βαθύ άλικο χρώμα. Ο Δημήτρης Κατσιγιάννης χρησιμοποίησε την υδατογραφία, ενώ ο Σπύρος Κουρσάρης παρουσιάζει ανθοδέσμες και λουλούδια σε κάμπους και πεδιάδες. Ο Θανάσης Μακρής επιλέγει νεκρές φύσεις με λουλούδια, ενώ ο Λάζαρος Μαράβας χρησιμοποίησε σχηματοποιημένα αυτοκίνητα από λαμαρίνα, προκειμένου να αναπαραστήσει μια εορταστική παρέλαση λουλουδιών.

Η Εύα Μελά συμμετέχει με ζωγραφικό έργο, που θυμίζει τμήμα πομπηιανής τοιχογραφίας, ενώ ο Μίλτος Παντελιάς παρουσιάζει ένα από τα παλίμψηστά του. Ο Αγγελος Ραζής προτείνει μια αρμονική σύνθεση με έντονο χαρακτήρα και ο Μάριος Σπηλιόπουλος στήνει στον τοίχο δύο έργα του, δύο αποδόσεις του θέματος του λουλουδιού. Στην έκθεση συμμετέχει με δύο έργα και ο Πάνος Φειδάκης, καθώς και οι: Παναγιώτης Μπελντέκος, Κώστας Νταούλας, Γιώργος Σταματόπουλος, Σωτήρης Στέλιος, Βασίλης Τάγκαλος και Ελευθερία Τζίτζη - Νικολαΐδου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ