Σάββατο 7 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
Ανακοινώθηκαν οι αυξήσεις για τις πρώτες τάξεις

Ακριβότερα από 3,5% μέχρι και 12%, θα είναι τα δίδακτρα από τη νέα σχολική χρονιά

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν και την επόμενη σχολική χρονιά οι γονείς που θα επιλέξουν κάποιο από τα ιδιωτικά σχολεία για την εκπαίδευση των παιδιών τους, αφού οι ανατιμήσεις που αποφάσισαν να επιβάλουν οι σχολάρχες φτάνουν μέχρι και... 12%. Αυτό προκύπτει και από τους επίσημους τιμοκαταλόγους με τα δίδακτρα των πρώτων τάξεων των ιδιωτικών νηπιαγωγείων, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων όλης της χώρας που έδωσε χτες στη δημοσιότητα το υπουργείο Ανάπτυξης. Ας σημειωθεί ότι τα δίδακτρα των πρώτων τάξεων τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση είναι «απελευθερωμένα», δηλαδή, διαμορφώνονται στην πραγματικότητα ανεξέλεγκτα από τους σχολάρχες. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιχειρηματίες ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων επέβαλαν αυξήσεις στις πρώτες τάξεις σε σχέση με τα περσινά δίδακτρα γύρω στο 7%-9%, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις όπου επιβλήθηκαν αυξήσεις πάνω από 12%.

Οσο για τις υπόλοιπες τάξεις δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, για τις οποίες ισχύει ο μαθηματικός τύπος, που καθιέρωσε πέρσι το υπουργείο Ανάπτυξης, αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες το ακριβές ποσοστό της υποχρεωτικά ανώτατης αύξησης των διδάκτρων. Πάντως, με βάση το ποσοστό της αύξησης στους μισθούς των εκπαιδευτικών, που αποτελεί μία από τις παραμέτρους για τον υπολογισμό του ποσοστού της αύξησης, εφόσον ληφθεί υπόψη η ονομαστική αύξηση του 3,5%, εκτιμάται ότι και το ποσοστό της αύξησης στα δίδακτρα θα κινείται γύρω στο 3,2%.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν από τη διεύθυνση www.gge.gr της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου του υπουργείου Ανάπτυξης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ