Σάββατο 14 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ.--«Ευκαιρία» για την ικανοποίηση των κουρδικών αιτημάτων για «δημοκρατικά δικαιώματα» χαρακτήρισε χτες την πιθανή επανεκδίκαση της υπόθεσής του ο Αμπντουλάχ Οτζαλάν - αν και με δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Σεζέρ, αμφισβήτησε το αν αυτό μπορεί να γίνει, μετά τη σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Στο μεταξύ, χτες, τρεις Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε ενέδρα ανταρτών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

ΜΙΝΣΚ.-- Ο υπαρχηγός της λευκορωσικής KGB δήλωσε χτες ότι επιβεβαιώνει τις πληροφορίες της ρωσικής FSB περί «πρόθεσης χρηματοδότησης με 5 εκατ. δολάρια» των οργανώσεων της αντιπολίτευσης από τις ΗΠΑ και την ΕΕ για τη διενέργεια μιας ακόμη «βελούδινης επανάστασης».

ΒΗΡΥΤΟΣ-ΤΕΛ ΑΒΙΒ.-- Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν θέσεις κοντά στην πόλη Ρμες του Λιβάνου, κοντά στη συνοριακή γραμμή. Νωρίτερα, επλήγη η περιοχή Κφαρ Τσουμπά, στο Νότιο Λίβανο, μετά από ρουκέτες που έπληξαν ισραηλινή θέση στα κατεχόμενα εδάφη των αγροκτημάτων Σεμπάα. Δεν έγινε γνωστό αν υπάρχουν θύματα.

ΠΡΑΓΑ.-- Ψήφο εμπιστοσύνης έλαβε η νέα κυβέρνηση υπό τον Γίρι Πάρουμπεκ. Οι 101 βουλευτές του τρικομματικού συνασπισμού υπερψήφισαν τη νέα κυβέρνηση, την οποία καταψήφισαν 98, ανάμεσά τους και οι βουλευτές του ΚΚ Βοημίας-Μοραβίας, σε σύνολο 200 βουλευτών του Κοινοβουλίου. Στην ατζέντα της νέας κυβέρνησης από τα βασικά θέματα θα είναι το «ευρωσύνταγμα». Οι Τσέχοι δεν έχουν ακόμη αποφασίσει εάν θα διεξαχθεί και πότε το δημοψήφισμα.

ΤΖΟΡΤΖΤΑΟΥΝ.-- Η Κοινότητα της Καραϊβικής (CARICOM) με ανακοίνωσή της απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του πρώην πρωθυπουργού της Αϊτής, Ιβον Νεπτίν, που βρίσκεται στη φυλακή εδώ και 10 μήνες χωρίς καν να του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ