Πέμπτη 19 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εντός κι εκτός «τειχών»

Εργο της Μαριάννας Καλομοίρη - Ψυχάκη
Εργο της Μαριάννας Καλομοίρη - Ψυχάκη
Ζωγραφική, γλυπτική, χαρακτική, βίντεο και ψηφιδωτό περιλαμβάνει η ομαδική έκθεση που φιλοξενείται έως μεθαύριο, Σάββατο 21 του Μάη, στην Ενωση Σπάρτης Μικράς Ασίας (Αλατσάτων 27). Παρουσιάζουν έργα τους οι: Ο. Βενέτη, Μ. Βούλγαρης, Γ. Γερογιάννη, Α. Διαμαντάκη, Β. Διονυσόπουλος, Σ. Κατσαρού, Μ. Κλήμου, Β. Κοκώνη, Λ. Κωνσταντινίδης, Γ. Κωνσταντίνου, Χ. Λαζοπούλου, Ε. Μελά, Γ. Παπαδοπούλου, Σ. Σκαλτσά, Γ. Σκαρπερός, Μ. Σταμπούλου, Μ. Στέφου, Ρ. Χόρτη, Ε. Χωριανοπούλου, κ.ά. Η έκθεση λειτουργεί από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

Εκθεση έργων του Γιώργου Λάππα φιλοξενεί (έως 28/8) το Κέντρο Σύγχρονης Εικαστικής Δημιουργίας Ρεθύμνης στο Χώρο Τέχνης «8» (Χειμάρας 8). Η παρουσιαζόμενη δουλιά του Γ. Λάππα είναι μια εγκατάσταση, ειδικά οργανωμένη για το συγκεκριμένο χώρο, που καλύπτει το αίτημα της ανάγνωσης του παρελθόντος μέσα από το σημερινό βλέμμα. Ο κορμός της έκθεσης και η ανάπτυξή του είναι οκτώ από τα πιο γνωστά έργα του γλύπτη. Οπως σημειώνει η επιμελήτρια της παρουσίασης, Μαρία Μαραγκού, «πρόκειται για επιλογή που δε στοχεύει στην ποιοτική συγκομιδή αλλά, κυρίως, στη σύνθεση μιας κόκκινης μουσικής. Το κάθε έργο κατέχει τη δική του οντότητα και ιδιοσυγκρασία και όλα μαζί υπερασπίζονται τη ρυθμική αυστηρότητα, συμπεριφερόμενα σαν μέλη ενός μουσικού θιάσου». Παράλληλα με την έκθεση, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Futura δίγλωσσος κατάλογος μονογραφικού χαρακτήρα για τη δουλιά του καλλιτέχνη.

Δύο σημαντικές κεραμίστριες, η Χριστίνα Μόραλη και η Χαρά Μπαχαρίου, παρουσιάζουν την πρόσφατη εικαστική τους δημιουργία, στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 24/5 (8 μ.μ.) στο χώρο τέχνης «Περιπλάνηση» (Δούσμανη 5, Γλυφάδα).

Η πρώτη ατομική έκθεση ζωγραφικής της Μαριάννας Καλομοίρη - Ψυχάκη εγκαινιάζεται στις 21/5 στον πολυχώρο «Αθηναΐς» (Καστοριάς 34 - 36, Βοτανικός). Με γενικό τίτλο «Natura Optima» εκτίθενται δημιουργίες που έχουν ως βασικό θέμα τους τα τοπία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 28/5.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ