Παρασκευή 20 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Απανωτές επιθέσεις

ΚΑΝΤΑΧΑΡ.- Δύο επιθέσεις εναντίον εργαζομένων σε αμερικανική μη - κυβερνητική οργάνωση την Τετάρτη και την Πέμπτη στη Χελμάντ του Αφγανιστάν κόστισαν 11 νεκρούς, 5 προχθές και 6 χθες. Οι έξι άνθρωποι που σκοτώθηκαν χθες μετέφεραν, κατά άγρια ειρωνεία, τις σορούς των δολοφονημένων συναδέλφων τους για να κηδευτούν. Η Chemonics International Inc., η εν λόγω ΜΚΟ, που χρηματοδοτεί ένα έργο «αντικατάστασης» της καλλιέργειας παπαρούνας για την παρασκευή οπίου και ηρωίνης με «νόμιμες» καλλιέργειες, ανακοίνωσε ότι αποσύρει τους εργαζομένους της από το νότιο Αφγανιστάν - όπου σημειώθηκαν οι δύο επιθέσεις «αγνώστων» οπλοφόρων. Η κυβέρνηση απέδωσε την επίθεση σε «Ταλιμπάν μαχητές», ωστόσο η οργάνωση των «φοιτητών» διαψεύδει ότι εμπλέκεται. Οι επιθέσεις μοιάζει πιο πιθανό να αποτελούν έργο λαθρεμπόρων ναρκωτικών - οι οποίοι είναι και πολέμαρχοι που έχουν προσεταιριστεί οι αμερικανοΝΑΤΟικές δυνάμεις.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται το «θρίλερ» με την απαγωγή της 32χρονης Ιταλίδας Κλεμεντίνα Καντόνι, εργαζόμενης στην αμερικανική ΜΚΟ Care, τη Δευτέρα. Χθες οι φερόμενοι ως απαγωγείς της προειδοποίησαν ότι θα την εκτελέσουν σήμερα το απόγευμα, αν οι αρχές δεν ανοίξουν περισσότερα ισλαμικά σχολεία, αν δε δώσουν οικονομική βοήθεια σε καλλιεργητές οπίου, αν δε σταματήσουν τη μετάδοση μιας ραδιοφωνικής εκπομπής που θεωρούν «αντιισλαμικού» περιεχομένου.

Τέλος, χθες, στο νότιο Αφγανιστάν δύο Αμερικανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας κοντά στο όχημα στο οποίο επέβαιναν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ