Σάββατο 21 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις για τα επεισόδια

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν χτες 19 από τους 141 προσαχθέντες στη ΓΑΔΑ μετά τα επεισόδια που έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στα Εξάρχεια. Τα επεισόδια σημειώθηκαν μετά τη λήξη αντιφασιστικού συλλαλητηρίου που είχαν διοργανώσει αυτοαποκαλούμενες αναρχικές και αντιεξουσιαστικές ομάδες. Η ΕΛΑΣ με ανακοίνωσή της συσχετίζει τα προχτεσινά επεισόδια με χειροβομβίδα που βρέθηκε στη συμβολή της οδού Σούτσου με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Οι προσαγωγές έγιναν μετά από μαζική επιχείρηση αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων στα Εξάρχεια. Τα περισσότερα άτομα «πιάστηκαν» σε μπαρ στην οδό Τσαμαδού και Μεθώνης, άλλα και στο λόφο του Στρέφη και κρατήθηκαν «όμηροι» στο κτίριο της ΓΑΔΑ για αρκετές ώρες. Σε βάρος τους δεν προέκυψαν ενοχοποιητικά στοιχεία, εκτός από 15 άτομα που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα κατηγορούμενοι για τα επεισόδια. Οι δύο ιδιοκτήτες του καταστήματος στην οδό Τσαμαδού κατηγορήθηκαν διότι δε διέθεταν άδεια λειτουργίας, ενώ άλλα δύο άτομα κατηγορήθηκαν για παραβίαση του νόμου περί ναρκωτικών. Σύμφωνα με την Αστυνομία από τις έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντιασφυξιογόνες μάσκες, καπνογόνα, κροτίδες, αυτοσχέδια σφεντόνα, μπουλόνια, καθώς και η χειροβομβίδα. Η αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε στα Εξάρχεια και είχε ως αποτέλεσμα συλλήψεις που έγιναν σωρηδόν, είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την πολιτική κάλυψη του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στη μια προχτές τα ξημερώματα όταν 200 - 300 άτομα αρνήθηκαν να απομακρυνθούν μπροστά από τη ΓΑΔΑ όπου διαμαρτύρονταν για τις προσαγωγές. Απωθήθηκαν με χρήση χημικών από τους αστυνομικούς της ΥΑΤ και σκόρπισαν στους γύρω δρόμους. Ενα τμήμα τους ξέφυγε από την οδό Σούτσου, όπου περίπου στις δυο τα ξημερώματα, σε εμφανές σημείο του πεζοδρομίου, αστυνομικοί είδαν τη χειροβομβίδα. Η τελευταία είναι αμυντική, ανατολικοευρωπαϊκής προέλευσης και η περόνη ήταν τραβηγμένη. Η χειροβομβίδα δεν εξερράγη για άγνωστο λόγο και εξετάζεται στα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ