Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
«ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΑΕΡΟΓΡΑΜΜΕΣ»
Τρεις οι υποψήφιοι «μνηστήρες»

Να κρατά «ζεστό» το θέμα της ιδιωτικοποίησης των «Ολυμπιακών Αερογραμμών» (ΟΑ), χωρίς, ωστόσο, να «ανοίγει τα χαρτιά της», επιδιώκει η κυβέρνηση, με αλλεπάλληλες συσκέψεις - ενημερώσεις.

Με το θέμα αυτό ασχολήθηκε χτες η Διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων, ενώ για το αμέσως προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί και άλλες συσκέψεις, με αντικείμενο την ιδιωτικοποίηση των ΟΑ και των άλλων κερδοφόρων δραστηριοτήτων του Ομίλου. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί - εκτός των άλλων - και κατά τη σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή με τον συναρμόδιο υπουργό Μεταφορών - Επικοινωνιών Μ. Λιάπη.

Οπως ανακοινώθηκε χτες από το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, οι «χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Ελληνικού Δημοσίου» («Lazard», Εθνική Τράπεζα, Εμπορική Τράπεζα και «Alpha Finanse») ενημέρωσαν τη Διυπουργική Επιτροπή για την πρόοδο των διαπραγματεύσεων επί των προσφορών που υποβλήθηκαν στις 13 Απρίλη 2005.

Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, απαντώντας σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων, περιορίστηκε να δηλώσει ότι η εντολή που δόθηκε προς το «σύμβουλο», είναι να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τρεις από τους ενδιαφερόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ