Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «SOULIS»
Συγκέντρωση συμπαράστασης

Τη διοργανώνει το Σάββατο 28 Μάη η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ, για να μη χαθεί ούτε μία θέση εργασίας στο νομό

Αγωνιστικό, ενωτικό, ταξικό κάλεσμα απευθύνει η Τοπική Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ, στο λαό της Φθιώτιδας και τους καλεί σε μαζική συμμετοχή, στη συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους του «SOULIS», που διοργανώνει το Σάββατο 28 Μάη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας.

Οι αρνητικές εξελίξεις στο εργοστάσιο «SOULIS», τονίζεται σε ανακοίνωση του ΠΑΜΕ που μοιράζεται μαζικά στους εργασιακούς χώρους, που οδηγούν στην ανεργία 250 εργαζόμενους - από τους οποίους 154 στο νομό μας - αναζωπύρωσε την αγωνία, ανασφάλεια και αβεβαιότητα μέσα στην εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα στην περιοχή μας, σχετικά με το τι θα συμβεί στο μέλλον.

Το ΠΑΜΕ επισημαίνει ότι η «βιομηχανία» απολύσεων το τελευταίο διάστημα όπως πριν, στην «ΤΣΙΠΙΤΑ», τη «ΒΕΛΚΑ», τη «Χαρτοποιία Δαμάστας» (απειλή ομαδικών απολύσεων 22 εργαζομένων), κάνουν «ανάγκη ζωής για την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, το αίτημα για καμία απόλυση στο νομό μας, να μη χαθεί καμία θέση εργασίας, με παράλληλη κατοχύρωση όλων των εργατικών και εργασιακών δικαιωμάτων».

Απολύσεις που πέραν των άλλων τροφοδοτούνται από τις αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων του ευρωμονόδρομου, να επιδοτούνται από το κράτος οι επιχειρήσεις που επενδύουν σε χώρες των Βαλκανίων.

Στην ανακοίνωση, τέλος, καταγγέλλεται η κοροϊδία και ο εμπαιγμός των εκπροσώπων των κομμάτων του κεφαλαίου και της διαχείρισης, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, είτε στο συνδικαλιστικό κίνημα, είτε στη Βουλή, είτε στην Αυτοδιοίκηση, που διαφάνηκε καθαρά και στην πρόσφατη σύσκεψη φορέων, όπου έγινε προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν, δηλαδή στους εργαζόμενους, παρότι στην παρέμβαση του σωματείου, αναπτύχθηκαν οι δυνατότητες που έχει ο τόπος μας, να αναπτυχθεί ο κλάδος του Αλουμινίου και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας. Η ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής λαϊκής οικογένειας, αυτό είναι το κυριότερο ζήτημα, καταλήγει η Γραμματεία Φθιώτιδας του ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ