Πέμπτη 26 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΕΘ
Εργοδοτικές απειλές

Τις συνεχόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις της πλοιοκτήτριας εταιρίας ΑΝΕΘ σε βάρος του προέδρου και των μελών του, καταγγέλλει το Σωματείο Ναυτεργατών Καβάλας. Η ΑΝΕΘ απειλεί με απολύσεις και επιχειρεί να βγάλει σε αναγκαστική άδεια τον πρόεδρο του Σωματείου Αλέξανδρο Λουβουλούδη, αλλά και κάθε ναυτεργάτη που διεκδικεί τα δικαιώματά του.

Αυτή η τακτική της εργοδοσίας εντάθηκε ιδιαίτερα μετά τις παρεμβάσεις που έκανε το Σωματείο προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες, απαιτώντας να ληφθούν μέτρα για την κατάφωρη παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και την καταστρατήγηση των μέτρων ασφαλείας στις πορθμειακές γραμμές Θάσου και Καβάλας.

Αποκορύφωμα της τρομοκρατικής πρακτικής της ΑΝΕΘ αποτελεί η προσπάθειά της να υποχρεώσει κάθε νέο ναυτεργάτη που προσλαμβάνει, να δεσμευτεί ότι δε θα συμμετέχει στη δράση του Σωματείου.

Το Συνδικάτο Ναυτεργατών καταγγέλλει πως η ολομέτωπη επίθεση που δέχονται οι ναυτεργάτες από τους πλοιοκτήτες της πορθμειακής γραμμής είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κάλυψης που τους παρέχει το ΥΕΝ στο όνομα της ανταγωνιστικότητας για μεγαλύτερο κέρδος, και καλεί τους φορείς και τον εργαζόμενο λαό της Θάσου και της Καβάλας να συμπαρασταθούν στον αγώνα των ναυτεργατών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ