Παρασκευή 27 Μάη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
«Φτάνει πια η υποβάθμιση!»

Η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι τραγική.

Κ.ΛΕΠΙΔΗΣ

Η κατάσταση στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι τραγική.
Ανθρωποι που αγαπούν το ποδόσφαιρο - παιχνίδι ως μέσο διαπαιδαγώγησης των νέων, άνθρωποι από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που λένε «φτάνει πια» στην εμπορευματοποίηση του αθλήματος και την επέλαση των χορηγών, συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη Δευτέρα (στο πολιτιστικό κέντρο των εργαζομένων του ΟΤΕ) και αντάλλαξαν σκέψεις για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να παρθούν.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι ερασιτεχνικών σωματείων (Κορωνίδα Γαλατσίου, ΑΟ Αστέρας 2004, ΑΣ Αφοβος, ΑΕ Χαλανδρίου, ΠΑΟ Αλσούπολης, ΓΣ Καλλιθέα, Γκυζιακός, Λαύρα Αργυρούπολης, Φωστήρας κ.ά.), παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές μεταξύ των οποίων ο Αχιλλέας Ασλανίδης, ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Μίλτος Παπαποστόλου και πολλοί εν ενεργεία ποδοσφαιριστές ερασιτεχνικών σωματείων.

Ολοι τους εξέφρασαν ένα δριμύ «κατηγορώ» κατά της πολιτικής που απαξιώνει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οδηγεί στη μετατροπή του αθλήματος σε εμπόρευμα με τη συμβολή και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Στηλίτευσαν τις ευθύνες της κυβέρνησης που έχει καταδικάσει σε μαρασμό δεκάδες ερασιτεχνικά σωματεία. Και εξέφρασαν την ανάγκη για μια σειρά μέτρα - στόχους - όπως: εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση με ευθύνη του κράτους, όλων των υπαρχουσών υποδομών, ώστε να γίνουν ασφαλείς και λειτουργικές. Να δημιουργηθούν άμεσα τα επόμενα χρόνια τα αναγκαία γήπεδα και να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εξασφάλιση χώρων και τη δέσμευσή τους κ.ά.

Πολλές ήταν οι μαρτυρίες - μερικές από τις οποίες ανατριχιαστικές - για την πραγματικότητα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, που κατατέθηκαν σε αυτή την πρώτη συνάντηση.

  • «Παίζαμε με ομάδα της Αθήνας και βγήκαν κουμπούρια! Πάω 15 χρονών παιδιά να παίξουν με μπράβους! «Δεν ξέρουμε αν θα χυθεί αίμα σε κάθε αγώνα».
  • «Ακόμα και σε αγώνες ακαδημιών στήνονται παιχνίδια. Ναι, ακόμα και σε αγώνες - διασκέδαση μεταξύ μικρών παιδιών υπάρχει στήσιμο»...
  • «Στην Καλλιθέα πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες υπήρχαν 3 γήπεδα στην παραλία όπου προπονούνταν παιδιά ερασιτεχνικών σωματείων. Με τα Ολυμπιακά έργα που έγιναν από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ αυτά τα γήπεδα καταργήθηκαν. Ετσι, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες για 200.000 κατοίκους δεν υπάρχει ούτε ένα γήπεδο».
  • «Ολόκληρος ο Δήμος Αθήνας έχει μόνο 2 γήπεδα για 8 ερασιτεχνικά σωματεία. Στο Ρουφ και την Αλεπότρυπα».
  • Στην Κορωνίδα δεν υπάρχει γιατρός. Αν κάποιο παιδί χτυπήσει και γυρίσει η γλώσσα του τι θα γίνει;».
  • «Εχει γεμίσει ο τόπος με τα γήπεδα 5Χ5. Πρόκειται για σωματεμπορία μικρών παιδιών».

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης συγκροτήθηκε Γραμματεία, η οποία θα καλέσει σε νέα ευρεία συνάντηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ